Motiunea de cenzura a Opozitiei este dezbatuta si votata astazi in Parlament. UDMR va parasi sala
Politica

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale. Este vorba despre infiintarea Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale.

Anuntul a fost facut de liderii celor doua camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, si va fi condusa de Claudiu Manda si Gabriel Vlase.

”Am vorbit despre un proiect de modificare a legislatiei privind securitatea nationala. (…) Speram sa obtinem si acceptul ”ALDE sa infiintam o comisie speciala, saptamana viitoare, miercuri, pentru a porni procesul privind legislatia securitatii nationale, a declarat, luni, Liviu Dragnea. Acesta a confirmat ca se vor ocupa, de identificarea actelor normative care trebuie modificate, Gabriel Vlase si Claudiu Manda.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, luni, ca este utila o comisie speciala pentru legile pe siguranta nationala, motivand ca acestea trebuie puse in acord cu noile realitati politice si cu amenintarile la care tara noastra trebuie sa faca fata.

„Cred ca e util sa avem o comisie care sa analizeze propunerile de modificare legislativa, avand in vedere ca sunt multe legi care dateaza, cred ca de la inceputul anilor ’90, si ele trebuiesc puse in acord cu noile realitati politice si cu noile amenintari la care Romania, la fel ca si alte tari din Uniunea Europeana si membre NATO, trebuie sa faca fata”, a precizat, Tariceanu, la Parlament.

Related posts

Ce s-a discutat in spatele usilor inchise la sedinta Comisiei de la Venetia: Juristii PSD cauta o solutie de avarie, respectiv sa modifice doar unele articole

Ioana Badulescu

40 de parlamentari romani din grupul Prietenii Unirii cer unirea cu Republica Moldova

Corina Alexandru

Prefectii vor fi numiti politic si vor fi asumati de partide

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult