Biserica Ortodoxa ar putea fi impozitata. Consilierul premierului: BOR trebuie sa inteleaga si sa aleaga, traim in secolul XXI

Delia Ion
By Delia Ion iulie 14, 2017 13:24

Biserica Ortodoxa ar putea fi impozitata. Consilierul premierului: BOR trebuie sa inteleaga si sa aleaga, traim in secolul XXI

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) ar putea fi impozitata. Consilierul premierului, Eugen Teodorescu, a declarat joi seara, la Digi 24, ca va formula o propunere de impozitare a Bisericii Ortodoxe Romane, afirmand ca BOR “trebuie sa inteleaga si sa aleaga” deoarece “traim in secolul XXI” si “de foarte multi bani” la buget.

Fost ministru de Finante, Eugen Teodorovici a fost intrebat joi seara in emisiunea “In fata ta” daca va initia demersurile de impozitare a Bisercii Ortodoxe. Teodorovici a confirmat, precizand ca este vorba despre o discutie “cu BOR pentru a gasi o cale de comun acord cu cei din Biserica, pentru o astfel de abordare”.

“Fie sa retrocedam ce au de retrocedat, si atunci gasim o cale de impozitare, pentru ca mi se pare normal…” a continuat acesta, subliniind ca, daca se calculeaza cu cat a finantat statul roman Biserica in ultimii 27 de ani “o sa vedem ca sunt sume foarte importante”.

Eugen Teodorovici a precizat ca “trebuie sa gasim un echilibru” si si-a exprimat convingerea ca propunerea pe care o va inainta “va fi acceptata de catre BOR”.

Acesta a lansat si un avertisment voalat la adresa BOR, afirmand ca “mai sunt si alte subiecte de unde statul poate sa aduca bani si pe care cu siguranta Biserica nu le indrageste”. “Nu vreau sa dau exemple dar cred ca cu totii ne putem gandi la multe astfel de zone”, a adaugat consilierul premierului.

Intrebat daca este vorba despre o eventuala impozitare a prostitutiei, Eugen Teodorovici a evitat un raspuns direct, marginindu-se sa afirme: “Sunt subiecte pe care probabil Biserica nu le indrageste dar trebuie sa gasim un compromis”.

“Iar biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga, traim in secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte multi bani”, a incheiat acesta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.