Patriarhul Daniel
Social

Biserica Ortodoxa transmite un mesaj catre strada, la finalul unui comunicat cu hotararile Sfantului Sinod

Biserica Ortodoxa a transmis, joi seara, un mesaj catre strada, prin care face apel la rugaciune,dialog si coresponsabilitate sociala pentru a fi depasite starileconflictuale din societate. Indemnurile Patriarhiei Romane sunt prezentate la finalul unui comunicat de presa, care prezinta hotararile Sfantului Sinod. Tot astazi, Patriarhia Romana sustinea, la RFI, ca nu face politic, reclamand conturile false care distribuie mesaje in numele BOR.

„Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog și coresponsabilitate socială pentru a fi depășite stările conflictuale din societatea de azi”, a scris Patriarhia Romana la sfarsitul comunicatului de presa.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, declara in cursul diminetii, la RFI, ca Patriarhia Romana nu face politica si reclama conturile false de Facebook care distribuie mesaje in numele Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

„Ne delimitam in mod foarte ferm. (…) falsuri grosolane, neinspirate si care nu au nicio legatura cu pozitia Patriarhiei Romane. A existat zilele trecute un comunicat legat de necesitatea continuarii luptei anti-coruptie. De necesitatea prezervarii valorilor statului de drept. Acest mesaj a fost unul evident egal distant fata de orice forta politica. Patriarhia Romana nu face politica”, a spus Vasile Banescu la RFI.

Patriarhul Daniel si-ar putea deschide cont de Facebook! Patriarhia Romana sustine ca nu face politica si reclama conturile false care distribuie mesaje in numele BOR

Redam mai jos comunicatul de presa transmis de Patriarhia Romana in aceasta seara:

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod privind viața Bisericii și a societății

În ziua de 9 februarie 2017, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia au fost luate următoarele hotărâri:

Binecuvântarea și sprijinirea organizării la nivel național a Marșului pentru viață 2017 — ‘Ajută mama și copilul. Ei depind de tine’.Acest eveniment se va desfășura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creștine tradiționale.

Aprobarea unor măsuri sporite pentru asigurarea desfășurării în liniște a slujbelor religioase, protejată de dispozițiile art. 381 din Codul penal care sancționează cu închisoare sau amendă ‘împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat și funcționează potrivit legii’, precum și de dispozițiile legale care sancționează tulburarea liniștii publice.

Punerea în aplicare cu strictețe de către unitățile de cult anormelor legale privind protecția și prevenirea incendiilor în lăcașurile de cult, precum și protejarea monumentelor istorice.

În contextul fenomenului emigrației actuale, Sfântul Sinodal Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe toți părinții care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceștia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenței fizice și afective a părinților.

Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog și coresponsabilitate socială pentru a fi depășite stările conflictuale din societatea de azi.

Biroul de Presă al Patriarhie Române„.

Articole asemănătoare

Ministerul Educatiei a lansat procedura de achizitie a manualelor scolare. Ministrul anunta posibile schimbari la manualele claselor I-IV

Lucy Ionesco

Eurostat: Romania se situeaza pe locul 5 in Europa la consumul de pesticide. Patru mari tari europene se afla in topul vanzarilor de pesticide

Ioana Badulescu

Incident cu o aeronava TAROM care efectua cursa Satu Mare – Bucuresti, anvelopele trenului de aterizare au explodat

Lucy Ionesco