Blaga: PNL va initia discutii cu partidele parlamentare, cu exceptia PSD, pentru a aduce PNL la guvernare
Politica

Blaga: PNL va initia discutii cu partidele parlamentare, cu exceptia PSD, pentru a aduce PNL la guvernare

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sambata, dupa ce liberalii si-au lansat programul de guvernare, ca PNL va initia discutii cu partidele parlamentare, cu exceptia PSD, pentru a forma o majoritate parlamentara si a aduce PNL la guvernare. In opinia lui Blaga, proiectul PNL de guvernare este in concordanta cu programul presedintelui Klaus Iohannis si va sta la baza parteneriatului cu seful statului. Amintim ca PNL a lansat, sambata, programul de guvernare, prin co-presedintii partidului, Vasile Blaga si Alina Gorghiu. Documentul prevede masuri de relaxare fiscala, precum reducerea TVA-ului la 19% sau plafonarea CAS.

„De astazi, acest proiect de program de guvernare (al PNL – n.r.) cheama potentialii parteneri politici la discutii pentru a crea o majoritate pentru a aduce PNL la guvernare. Speram ca programul de guvernare sa fie convingator pentru potentialii nostri parteneri politici, si aici ne referim la Parlamentul Romaniei, cu exceptia PSD”, a precizat Blaga, intr-o conferinta de presa, aratand ca de luni liberalii vor avea astfel de discutii.

Te-ar putea interesa si: Ce spune PSD despre programul de guvernare al PNL

Vasile Blaga a adaugat ca „vor urma propuneri de intalniri cu liderii partidelor”.

Intrebat daca PNL va avea astfel de discutii si cu UNPR, Blaga a raspuns: „Da. si cu UDMR si cu grupul minoritatilor altele decat cea maghiara si cu parlamentari independenti”.

Te-ar putea interesa si: Programul de guvernare al PNL, lansat sambata de Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Ce prevede documentul

Vasile Blaga a mai spus PNL nu a lansat pana acum invitatii la discutii pentru ca nu aveau „pe ce” sa discute, ci au asteptat lansarea spre dezbatere publica a programului de guvernare. „Nu i-am chemat sa facem majoritate pe ce? Am mai vazut majoritate facuta intr-o noapte si un program de guvernare facut intr-o noapte”, a spus Blaga referindu-se la PSD.

Articole asemănătoare

Vara agitata pentru clasa politica. Opozitia comploteaza sa darame Guvernul, UNPR practica limbajul dublu

Lucy Ionesco

Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2019. Ministrul Finantelor: Bugetul e fundamentat pe o crestere economica de 5,5%, PIB va creste cu peste 33%

Lucy Ionesco

Paul Stanescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltarii, considera ca nu a incalcat legea

Ioana Badulescu