Articole promovate

Blefaroplastia. Ce presupune corecția estetică a pleoapelor și cum te pregătești pentru intervenție

Blefaroplastia este o intervenție care are ca scop îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime de la nivelul pleoapelor. Blefaroplastia ajută la îmbunătățirea aspectului estetic al zonei din jurul ochilor, dar și la îmbunătățirea vederii. În cazul anumitor pacienți, pleoapele superioare căzute sunt pronunțate și limitează câmpul vizual. Acest lucru duce la dificultăți în a vedea anumite obiecte sau mișcări. Procedura poate fi realizată la nivelul pleoapelor superioare, inferioare, sau chiar la ambele simultan, în funcție de nevoile și dorințele pacientului.

Când este blefaroplastia o opțiune

Blefaroplastia are, în general, un scop cosmetic, însă poate avea și beneficii funcționale în anumite cazuri. Majoritatea procedurilor de blefaroplastie sunt efectuate pentru a îmbunătăți aspectul estetic al pleoapelor și pentru a conferi pacientului un aspect mai tânăr. Blefaroplastia este o opțiune atunci când:

  •   Există un exces de piele și grăsime la nivelul pleoapelor;
  •   Excesul de piele afectează vederea pacienților;
  •   Pacientul are o stare bună de sănătate și nu prezintă contraindicații pentru intervenția chirurgicală;
  •   Pacientul are așteptări realiste cu privire la procedurile de chirurgie estetică.

În medie, pacienții care recurg la serviciile unui cabinet de chirurgie estetica Bucuresti pentru o astfel de procedură au peste 30 de ani. Majoritatea pacienților sunt de sex feminin, dar blefaroplastia poate fi efectuată și în cazul bărbaților.

Pregătirea pentru intervenție 

Înainte de intervenție, pacienții trebuie să se consulte cu medicul sau chirurgul cu privire la istoricul medical, așteptările lor și să se informeze in ce consta operatia de blefaroplastie.

Specialistul medical va efectua un examen fizic, care include testarea producției de lacrimi și măsurarea pleoapelor. De asemenea, se efectuează și un consult oftalmologic pentru a testa acuitatea vizuală. Chirurgul va fotografia fața și ochii pacientului din diferite unghiuri. Aceste fotografii vor fi folosite pentru a planifica intervenția chirurgicală.

În unele cazuri, pacienții vor trebui să oprească administrarea unor anumite medicamente (anticoagulante, aspirină, ibuprofen, etc.). Este recomandat ca aceștia să renunțe la fumat cu câteva zile înainte de intervenție.

Operația de blefaroplastie

Procedura este efectuată de către chirurgul plastician și durează aproximativ două ore, în cazul în care sunt implicate atât pleoapele superioare, cât și cele inferioare. De regulă, blefaroplastia este o operație ce nu necesită internare.

Pacientul este anesteziat pentru a se asigura confortul în timpul operației. Chirurgul va face o incizie la nivelul pleoapelor, astfel încât cicatricile să nu devină vizibile. Pentru blefaroplastia superioară, incizia este făcută în pliul natural al ochiului, iar pentru cea inferioară, sub linia genelor inferioare sau prin incizie transconjunctivală, în interiorul pleoapei inferioare.

După corectarea pleoapelor și închiderea inciziilor, pacientul este monitorizat pentru complicații înainte de a fi externat. Pacientul va primi instrucțiuni specifice pentru îngrijirea postoperatorie, inclusiv aplicarea de comprese reci, odihnă și evitarea anumitor activități fizice pentru o perioadă de timp.

Sursa foto: Freepik

Bibliografie:

  •       med.stanford.edu, https://med.stanford.edu/cosmeticsurgery/aestheticservices/face/blepharoplasty.html, accesat la 21.03.2024;
  •       www.webmd.com, https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-eyelid-surgery, accesat la 21.03.2024;
  •       my.clevelandclinic.org, https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/8409-eyelid-surgery-blepharoplasty, accesat la 21.03.2024.

 

Articole asemănătoare

Cum alegi muzica pentru nunta?

admin

Stil de design interior minimalist pentru casa ta

Lucy Ionesco

Vrei sa te imbraci cu stil in lunile de sarcina? Iata cateva sfaturi utile

Lucy Ionesco