Blocul operator si sectia de Anestezie-Terapie Intensiva de la Institutul Marius Nasta din Bucuresti, inchise de DSP dupa ce doi pacienti au murit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 19, 2019 21:18

Blocul operator si sectia de Anestezie-Terapie Intensiva de la Institutul Marius Nasta din Bucuresti, inchise de DSP dupa ce doi pacienti au murit

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a sistat, marti, activitatea blocului operator si a sectiei de Anestezie-Terapie Intensiva (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti. Controlul la “Marius Nasta” a inceput dupa ce doi pacienti au murit, saptamana trecuta, din cauza infectiilor nosocomiale.

“Masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13.02.2019 de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva”, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Epidemiologii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti “considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului. Reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, potrivit documentului mai sus citat.

Saptamana trecuta, doi pacienti ai Institutului “Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresiva si au murit. Este vorba despre “acinetobacter”, o bacterie care se dezvolta in sectiile de terapie intensiva. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafetele infectate.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.