-4.3 C
România
3 decembrie 2020
Economie

BNR a redus dobanda cheie la 4%

Banca Nationala Romaniei a redus dobanda cheie, pentru a patra oara pe parcursul acestui an, in acest moment aceasta cifrandu-se la 4%.

Prima scaderea a dobanzii a fost inregistrata in luna iulie, cand aceasta a fost ajustata de la 5,25% la 5% pe an pentru ca in august si septembrie sa insemne doi noi modificari care au stabilit dobanda la 4,25%.

Actualele predictii ale analistilor economici dau ca sigura continuarea acestei politici economice si pentru anul 2014 cand este asteptata o scadere a dobanzii pana la 3 procente.

BNR sustine, prin aceste masuri, relansarea masiva a creditarii, rapoartele existente in acest moment demonstrand ca valoarea creditelor acordate in scopul achizitionarii de locuinte s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: business24.ro

Stiri pe aceeasi tema

Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus de Guvern. Premierul Mihai Tudose explica de ce

Delia Ion

#BIZIDAY – Volkswagen si teoria conspiratiei: Se razbuna SUA pe Germania?

Cristiana Petrariu Bota

ANAF a publicat lista datornicilor fara sa-l consulte pe premierul Ciolos

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult