Economie

BNR a redus dobanda cheie la 4%

Banca Nationala Romaniei a redus dobanda cheie, pentru a patra oara pe parcursul acestui an, in acest moment aceasta cifrandu-se la 4%.

Prima scaderea a dobanzii a fost inregistrata in luna iulie, cand aceasta a fost ajustata de la 5,25% la 5% pe an pentru ca in august si septembrie sa insemne doi noi modificari care au stabilit dobanda la 4,25%.

Actualele predictii ale analistilor economici dau ca sigura continuarea acestei politici economice si pentru anul 2014 cand este asteptata o scadere a dobanzii pana la 3 procente.

BNR sustine, prin aceste masuri, relansarea masiva a creditarii, rapoartele existente in acest moment demonstrand ca valoarea creditelor acordate in scopul achizitionarii de locuinte s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: business24.ro

Stiri pe aceeasi tema

Tara in care salariul mediu depaseste 10.000 de dolari/luna. Cati romani traiesc in tara fara somaj

Cristiana Petrariu Bota

Banca Mondiala: Nivelul venitului zilnic necesar pentru a evita intrarea in saracie a crescut in Romania de la 14 dolari la 19 dolari

Ioana Badulescu

Romania trece la EURO! Programul de convergenta, transmis Comisiei Europene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult