Conversia creditelor in franci la cursul istoric nu e vazuta cu ochi buni de BNR
Economie

BNR: Romanii nu mai iau credite in valuta

Potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei, cetatenii romani iau din ce in ce mai putine credite in valuta. Valoarea creditelor acordate populatiei si firmelor a scazut in iulie, fata de iunie, cu 1,3% si cu 0,7% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Valoarea creditelor in moneda locala a crescut in luna iulie a acestui an fata de luna anterioara. Creditul in lei a crescut cu 0,9%, in timp ce creditul in valuta, exprimat in lei, s-a diminuat cu 1,8%, se mentioneaza intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei.

Cel mai mult a crescut, in perioada mentionata, valoarea creditelor in lei acordate populatiei, cu 3,3%. In privinta creditelor in valuta luate de populatie, finantarile au scazut de la o luna la alta cu 3,9%. Scaderea creditarii in valuta a fost insa cel mai mult influentata de companii. Finantarile in valuta pentru firme s-au redus cu 2,4% in luna iulie fata de luna precedenta.

Valoarea imprumuturilor in moneda straina pentru companii a inregistrat asadar un minus de 12,1% de la an la an. Si in privinta evolutiei anuale, tot populatia a sustinut creditarea in lei, cu un avans de 26,5% al imprumuturilor, in timp ce finantarile pentru companii au urcat cu doar 4,3% in iulie 2015, fata de iulie 2014.

Stiri pe aceeasi tema

NOUL COD FISCAL 2017: Taxe si impozite eliminate sau reduse de la 1 ianuarie

Delia Ion

Economia Marii Britanii va inregistra o scadere rapida in 2018, in context Brexit – ronews.co.uk

Ioana Badulescu

Bursele din intreaga lume sunt in cadere libera dupa scaderea cotatiei petrolului. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult