BNR le cere bancilor sa restrictioneze creditarea populatiei prin limitarea gradului de indatorare, dupa un model de plafonare practicat inainte de 2007
Economie

BNR se opune intentiei OTP Bank de a prelua Banca Romaneasca. Detaliile sunt considerate secret profesional

Banca Nationala a Romaniei (BNR) precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca se opune intentiei OTP Bank de a prelua Banca Romaneasca, fara insa sa ofere detalii, motivand  ca orice detaliu legat de decizia luata este secret profesional, potrivitlegii privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei.

„Banca Nationala a Romaniei informeaza ca (…) se opune intentiei OTP Bank Romania SA de a achizitiona o participatie calificata directa (in proportie de 99,28%), respectiv intentiei OTP Bank Nyrt. de a achizitiona o participatie calificata indirecta (in proportie de 99,28%), din capitalul social si drepturile de vot ale Bancii Romanesti SA Membra a Grupului National Bank of Greece”, precizeaza BNR.

„Potrivit dispozitiilor art.52 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, informatiile obtinute in cursul exercitarii atributiilor bancii centrale in domeniul autorizarii, reglementarii si supravegherii prudentiale a institutiilor de credit sunt considerate secret profesional si implica respectarea obligatiei corelative de pastrare a confidentialitatii, putand fi dezvaluite numai in conditiile expres prevazute de lege”, mai arata Banca Nationala a Romaniei in comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

George Soros vinde unei companii din Ungaria explorarile de la Putna

Cristiana Petrariu Bota

Platforma transparenta-bugetara.gov.ro, lansata de Finante cu scopul de creste transparenta cheltuirii banilor publici

Cristiana Petrariu Bota

ANAF lanseaza in dezbatere publica noi dispozitii care vizeaza introducerea unor noi formulare pentru darea in plata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult