Boc, despre OUG privind alesii. PSD vrea sa atraga cat mai multi primari in an de campanie electorala
Politica

Boc intra in structurile de conducere ale noului PNL

Emil Boc ar putea intra in structurile de conducere ale noului PNL. Copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat, luni, ca Emil Boc s-a inscris in cursa interna a partidului pentru desemnarea candidatului liberal la Primaria Cluj-Napoca. 

„Am avut aseara o discutie cu dansul si am vazut si lista de azi dimineata, prezentata de Cluj. Da, s-a inscris in cursa. Sigur ca eu l-am inteles pe domnul Boc. Are o problema despre care mi-a spus ca ar conditiona (candidatura — n.r.). Nu conditioneaza. E o problema mai complicata legata de situatia gunoaielor menajere de acolo. Nu se termina o lucrare care este pe fonduri europene. El isi rezolva o problema temporara, rampa temporara, il ajuta in acest sens primarul din Oradea. Lucrurile sunt ok”, a afirmat Blaga.

Intrebat despre candidatul PNL pentru Primaria Capitalei despre care a afirmat anterior ca ar trebui sa aiba profilul lui Klaus Iohannis, el a spus: „Este finalizata o analiza cu profilul candidatului din Bucuresti. Din discutii cu colegii am inteles ca bucurestenii cam spre asta se indreapta. Trebuie sa o parcurgem (analiza — n.r.)”.

Blaga a explicat ca atunci cand a afirmat ca este nevoie pentru Bucuresti de un om ca Iohannis s-a referit la „un om cu experienta in administratie, nu obligatoriu un om cu foarte multe candidaturi in spate, un roman in care bucurestenii sa aiba incredere”.

Blaga a precizat ca partidul va prelungi in anumite municipii perioada de depunere a candidaturilor pentru competitia interna de desemnare a reprezentantilor liberali la alegerile pentru primarii.

„Rezultatele anului electoral 2016 vor fi un semnal puternic pentru toata lumea. De aceea, suntem preocupati nu numai de analiza stadiului fuziunii in marele PNL, dar si de pregatirea alegerilor. Programul PNL pentru reforma administratiei publice sa fie prezentat, dezbatut si aprobat la Liga alesilor locali care va avea loc la Brasov in perioada 18-20 septembrie. Am discutat astazi despre stadiul pregatirilor alegerilor si rezultatul este multumitor. Peste 90% din actualii primari vor sa candideze in continuare. Vom rediscuta acest lucru in perioada 28-30 august la Gura Humorului. Am primit candidaturile, sunt de la doua la opt pentru municipiile resedinta de judet, pentru celelalte orase si municipii din tara, iar pana in 28 august pentru primariile din toate comunele, listele pentru consiliile locale si judetene. Ramanem la acelasi principiu: o casa de sondare agreata de Comisia de unificare liberala, vom face analizele pentru municipiile resedinta de judet”, a spus Blaga.

Stiri pe aceeasi tema

Demisie in politica romaneasca. Ioana Petrescu a anuntat ca se retrage din echipa Pro Romania

Ioana Badulescu

Proiect de lege: Pensii speciale si reducerea varstei de pensionare pentru primari

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Justitiei ar putea desfiinta DNA? Toader: Sa asteptam decizia CCR, in functie de care vom vedea ce este de facut!

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult