Boris Johnson recomanda munca la domiciliu si impune inchiderea barurilor mai devreme. Noile masuri ar putea dura 6 luni
Externe

Boris Johnson, despre negocierile post Brexit: Este momentul ca oamenii si companiile sa se pregateasca pentru un rezultat fara acord

Marea Britanie are sanse foarte mari sa paraseasca Uniunea Europeana fara un acord comercial. Premierul Boris Johnson a declarat ca exista „o mare posibilitate” ca Marea Britanie sa nu reuseasca sa incheie un acord comercial post-Brexit cu UE, potrivit BBC.

In consecinta, Boris Johnson a adaugat ca „este momentul” ca oamenii si companiile sa se pregateasca pentru un rezultat fara acord.

Negocierile dintre UE si Marea Britanie continua, insa Boris Johnson spune ca „nu sunt suficiente” pentru a a ajunge la un acord.

„Exista acum o posibilitate crescuta sa avem o solutie care sa semene mai mult cu relatia pe care o are Australia cu UE”, adica o lipsa de acord, a spus Johnson.

Declaratia vine dupa ce Johnson s-a intalnit miercuri seara la Bruxelles cu sefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

El a vorbit despre principalele puncte de divergenta care impiedica in continuare convenirea unui acord comercial intre UE si Regatul Unit, respectiv regulile privind concurenta solicitate de UE, care sa nu permita o concurenta neloiala din partea companiilor britanice, reglementarea diferendelor si disputa privind accesul pescarilor europeni in apele britanice. Franta a amenintat ca s-ar putea opune prin veto unui acord daca nu va fi mentinut acest acces.

Dupa ce Regatul Unit a parasit Uniunea Europeana la 31 ianuarie acest an, fiecare parte i-a cerut celeilalte sa faca concesii pentru a putea ajunge la un acord asupra viitoarelor relatii comerciale inainte de incheierea perioadei de tranzitie la finalul lui decembrie 2020, aminteste Agerpres.

Perioada de tranzitie de dupa Brexit se incheie in 31 decembrie.

 

Articole asemănătoare

Care sunt cele mai sigure tari din lume pe timp de pandemie. Pe ce loc se afla Romania

Lucy Ionesco

Elicopter militar american, prabusit in largul insulei Okinawa

Lucy Ionesco

Atac asupra garzilor presedintelui Tunisiei, cel putin 20 morti

Lucy Ionesco