Boris Johnson va crea un nou departament de imigrari prin care va reduce numarul de migranti slab calificati. Va fi un sistem de imigratie bazat pe puncte in stil australian
Breaking News Externe

Boris Johnson va crea un nou departament de imigrari prin care va reduce numarul de migranti slab calificati. Va fi un sistem de imigratie bazat pe puncte in stil australian

Boris Johnson intentioneaza sa formeze un nou departament pentru frontiere si imigrari prin care va reduce numarul de migranti slab calificati care intra in Marea Britanie. Potrivit unor surse din Partidul Conservator, citate de presa britanica, noul departament va reglementa un sistem de imigratie bazat pe puncte in stil australian. 

Sistemul de puncte „in stil australian” propus de Boris Johnson pentru reducerea imigratiei este criticat, insa, deoarece nu tine cont de faptul ca locurile de munca mai slab calificate sunt foarte importante pentru economia Regatului Unit.

Schema ar separa viitorii imigranti pe trei niveluri, respectiv al oamenilor exceptionali si talentati, al muncitorilor calificati cu o oferta de munca si a celor necalificati cu accept pentru termen scurt.

Jonathan Portes, profesor de economie la King’s College London sustine: „In aceasta dezbatere avem o conceptie gresita ca exista o diferenta binara intre chirurgi si oamenii care culeg capsuni. Majoritatea imigrantilor obisnuiti sunt undeva intre ei. Nu vor trece testul cei care nu au o inalta calificare”.

„Daca obtineti anumite puncte pentru calificarile d-vs, sistemul australian va va permite sa intrati fara o oferta de munca. Totusi, Boris Johnson nu propune asta pentru Marea Britanie. Daca s-ar intampla, atunci ar fi o masura radicala”, a adaugat Jonathan Portes.

Madeleine Sumption, sefa Observatorului Migratiei de la Universitatea Oxford, a declarat ca propunerile lui Boris Johnson se indreapta „in directia in care ne asteptam sa se indrepte dupa Brexit”. In opinia sa, echivaleaza cu „un sistem de imigratie pe care l-ati gasi in tarile cu venituri relativ mari care nu ofera libera circulatie”.

Dealtfel, ministrul de Interne, Priti Patel, a elaborat in aceasta toamna un plan potrivit caruia Marea Britanie va opri libera circulatie a cetatenilor Uniunii Europene dupa Brexit si va introduce un sistem de imigratie pe baza de puncte. Sistemul este gandit in asa fel incat sa fie atrasi cei mai destepti si mai performanti cetateni ai Uniunii Europene.  

Priti Patel declara ca, in contextul Brexit, are misiunea de a „opri libera circulatie a persoanelor” si de a „introduce un sistem de imigratie pe baza de puncte asemanator cu modelul australian”, „un sistem care sa functioneze in interesul Marii Britanii”, prin atragerea „celor mai inteligenti”, a „oamenilor de stiinta”, a „academicienilor”, au declarat sursele citate.

Planurile lui Boris Johnson

Jurnalistii de la Daily Mail noteaza ca presedintele Partidului Conservator, Boris Johnson, va impune controale la granitele Marii Britanii si totodata va aduce o serie de imbunatatiri la sistemul de sanatate si investitii in infrastructura din nordul Regatului Unit.

Potrivit sursei citate, se are in vedere divizarea Biroului de Imigrare pentru a crea un nou departament pentru frontiere si imigrari, in conformitate cu angajamentul sau de a reduce numarul de migranti slab calificati care ajung in Marea Britanie.

Noul departament se va concentra pe punerea in aplicare a unui sistem de imigratie bazat pe puncte in stil australian si intarirea granitelor Marii Britanii, lasand biroul intern sa se concentreze pe lupta impotriva criminalitatii.

Johnson va folosi, de asemenea, un fond de infrastructura de 100 de miliarde de lire sterline pentru a-i recompensa pe alegatorii din regiunile centarle si de nord ale tarii, care au votat pentru prima data Partidul Conservator.

Strategia sa de „Boosterism” va implica pomparea numerarului in regiunile neglijate, in incercarea de a creste oportunitatile de munca.

Programul lui Boris Johnson va include, de asemenea, un cadru pentru sistemul de imigratie, impreuna cu noi legi pentru a creste suma pe care migrantii o platesc pentru a utiliza serviciul de sanatate publica din Marea Britanie(NHS), precum si o finantare suplimentara de 34 miliarde de lire sterline pentru NHS.

Alte masuri vor include pedepse mai mari pentru teroristi si infractorii periculosi, legi pentru limitarea impactului grevelor in sectorul public si masuri pentru a pune capat evacuarilor chiriasilor.

 

Stiri pe aceeasi tema

4 iulie – Ziua Nationala a Statelor Unite. Se implinesc 239 de ani de la Declaratia de Independenta

Cristiana Petrariu Bota

ALERTA cu BOMBA la Parlamentul Federal de la Bruxelles, cladirea a fost evacuata

Cristiana Petrariu Bota

Rusia revendica o zona strategica: Un milion de km patrati in zona arctica si Polul Nord

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult