JOSHUA-PARKER
Sport

BOX: Anthony Joshua l-a invins pe Josep Parker si a pus mana si pe cea de-a patra centura de campion mondial

Britanicul Anthony Joshua a ramas cel mai important pugilist al planetei dupa ce l-a invins pe neozeelandezul Josep Parker in meciul care reunea patru dintre cele cinci versiuni din boxul profesionist, categoria grea. Partida s-a desfasurat pe Millenium Stadium din Cardiff, in fata a peste 80.000 de spectatori si s-a terminat cu victoria la puncte a favoritului gazdelor.

Chiar daca Joshua nu a reusit sa-si adauge la palmares un nou KO, soarta partidei nu a fost pusa la indoiala in niciun moment, reprezentantul gazdelor castigand prin decizie unanima: 118-110, 118-110, 119-109 si astfel reusind sa puna mana si pe centura cu diamante din versiunea WBO dupa ce le detinea anterior si pe cele din versiuile WBA, IBF si IBO.

Singurul moment in care Parker a reusit sa-l puna cu adevarat in dificultate pe Joshua s-a petrecut in runda a 6-a atunci cand neozeelandezul a reusit o lovitura extrem de puternica si precisa care l-a clatinat serios pe Joshua, fara insa a-l trimite la podea.

Anthony Joshua a ajuns la 21 victorii din tot atatea meciuri, dar a fost prima data cand nu a castigat prin KO. Aceasta a fost prima infrangere a lui Joseph Parker la profesionisti, care avea 24 victorii in 24 de partide, 18 dintre ele prin KO.

Centura WBC la categoria grea e detinuta de americanul Deontay Wilder, 32 de ani.

„Am fost concentrat si am luptat bine cu bratul din fata. A fost un meci usor pentru mine. Am castigat 10-11 runde. Vreau sa detin toate centurile si sa ma lupt cu Wilder”

Articole asemănătoare

Dinamo Bucuresti ar putea avea in curand un nou actionar majoritar

Bogdan

Djokovic a trecut de Wawrinka si este in semifinale la Paris

Bogdan

Serena Williams s-ar putea retrage din activitatea competitionala

Lucy Ionesco