BRANCUSI: VIZIONARUL. Un eveniment special organizat de Institutul Cultural Roman la New York
Life

BRANCUSI: VIZIONARUL. Un eveniment special organizat de Institutul Cultural Roman la New York

„BRANCUSI: VIZIONARUL” este un eveniment organizat vineri, 17 februarie, de Institutul Cultural Roman la New York. Evenimentul, care va avea loc intre orele 19.00 si 21.00 si marcheaza sarbatorirea a 141 de la nasterea lui Constantin Brancusi, si, totodata, apropiata comemorare a 60 de ani de la disparitia artistului.

Prin viziunea sa originala si unica si prin tehnicile sale inovatoare, Constantin Brancusi a redefinit forma si semnificatia sculpturii secolului XX. Opera sa a avut o influență decisivă atât asupra contemporanilor săi, cât și asupra viitoarelor generații de artiști.

Evenimentul va include mai multe manifestări:

• „Brâncuși: arta de a-și sculpta propria imagine”. Conferință de Dr. Doina Lemny, istoric de artă și curator la Musée National d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou, din Paris

•Prezentare de carte: „Brâncuși, un artist fără frontiere”, de Doina Lemny (București, Editura Noi Media Print, 2016)

http://www.libhumanitas.ro/doina-lemny-brancusi-an-artist-without-frontiers-noi-media-print-2016.html

• Proiecția filmului documentar „Brâncuși – L’ensemble sculptural de Târgu Jiu en Roumanie” (2012, 15 min.)

• Expoziție de carte, cu volume provenind din fondul Bibliotecii ICR New York și din colecții private, dedicată operei și personalității lui Brâncuși și expoziție de imagini ale lucrărilor lui Brâncuși aflate în importante colecții muzeale din SUA.

Doina Lemny este doctor în istoria artei, muzeograf, curator și cercetător la Musée National d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou din Paris. Este specialistă în sculptura modernă din prima jumătate a secolului XX, cu un interes deosebit pentru opera lui Brâncuși.

A publicat documentele din arhivele Brâncuși din Paris în volumele „L’Atelier Brancusi, La Collection” (Paris, Centre Pompidou, 1997) și „La Dation Brancusi: dessins et archives” (Paris, Centre Pompidou, 2003), precum și corespondența și notele de atelier românești , în „Brâncuși inedit” (București, Humanitas, 2004).

A fost co-curatorul a șapte expoziții tematice la „Atelierul Brâncuși” din Paris, în perioada 1998-2002, și curatorul expozițiilor: „Antoine Pevsner dans les collections du Centre Pompidou” (2001), „La Dation Brancusi” (2003), „Henri Gaudier-Brzeska dans les collections du Centre Pompidou” (2009), coordonând și cataloagele aferente.

Este autoarea mai multor volume: „Brancusi” (Paris, Oxus, 2005); „Brancusi & Gaudier-Brzeska: points de convergence” și „Henri Gaudier-Brzeska: Notes sur Liabeuf et Tolstoï” (Paris, L’Échoppe, 2009); „Lizica Codréano, une danseuse roumaine dans l’avant-garde parisienne” (Lyon, Fage, 2011); „Brancusi, au-delà de toutes les frontières” (Lyon, Fage, 2012); „Brancusi”, colecția „Monographies” (Paris, Centre Pompidou, 2012); „Henri Gaudier-Brzeska, un sculpteur «mort pour la France»” (Lyon, Fage, 2015); „Brancusi, an Artist without Frontiers” (București, Noi Media Print, 2016).

Intrarea este liberă.

Adresa: RCINY Auditorium 200 East 38th St., New York, NY 10016.

Related posts

Ionela Prodan a murit din cauza unor afectiuni grave. Comunicatul oficial al medicilor privind cauza decesului

Ioana Badulescu

Alo, Primaria! Apel catre responsabilii cu spatii verzi din sectorul 6 al Capitalei – de Pusa Roth

Ioana Badulescu

Mircea Badea o da in judecata pe Kovesi: M-am saturat de acuzatiile nesimtite ale acestei dudui

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult