Brandingul digital în era post-Covid
Recomandari

Brandingul digital în era post-Covid – care sunt noile coordonate după care trebuie să ne ghidăm

Lumea se schimbă. Am trăit, în ultimele luni, modificări fără precedent pe toate palierele vieții, de la sănătate și până la economie. Trecând printr-o criză care ne-a reconfigurat viețile, felul în care afacerile se raportează la branding se schimbă: digitalul ne-a luat cu asalt mai mult ca niciodată, devenind un „safe space” al ideilor și poveștilor pe care compania noastră le are de spus.

Dochița Zenoveiov, brand innovator și fondator al unei agentii branding din București povestește despre felul în care va arăta brandingul în era post-Covid pe care o străbatem. 

Mereu despre ceilalți 

Brandingul nu a fost niciodată despre noi în calitate de antreprenori, însă acesta este un mit care circulă adesea în online. Astăzi, în era post-Covid, el a fost dizolvat complet: brandingul este întotdeauna despre ceilalți. Despre cum se simt consumatorii când au parte de produsul sau serviciul nostru.

Aceștia parcurg o întreagă călătorie până când ajung să se îndrăgostească de ce le oferim: de la experiența inițială, de la designul site-ului web și până la interacțiunea pe care o are, relația brand-consumator nu a fost niciodată mai importantă, familiară și intimă ca până acum.

În era post-Covid, este vital să menținem vie conexiunea între brand și consumator; se clădesc comunități solide care țes împreună povești, ca o mișcare de dans în doi pași: ideea se țese de la tine și curge înspre consumator, care vine cu feedback-ul și îți trimite înapoi îmbunătățirile. Un dans senzual și constant, relația brand-cosumator se schimbă, iar companiile înțeleg că brandingul nu este opțional, ci esențial.

Mindful branding 

Suntem făcuți din emoții. Iar brandingul post-pandemic nu face decât să fructifice acest aspect. Felul în care îi face compania pe consumatori să se simtă contează de acum încolo mai mult ca niciodată – focusul cade asupra emoțiilor, trăirilor și stărilor pe care businessul le generează.

Este vital ca de acum încolo să le arătăm consumatorilor ca în spatele brandului nu se află un robot, ci alți oameni, fundamentați și ei pe emoții și sensibilități, care trec prin aceleași greutăți și obstacole – Covid-19 ne-a făcut să înțelegem: nu vrem perfecțiune. Ci umanitate. Iar brandingul post-pandemic se bazează pe mindfulness, empatie, umanitate, autenticitate și conexiune între companie și consumator.

Conținut real, palpabil, cu sens 

Brandingul post-Covid trebuie să ne seducă printr-o panoplie de elemente: de la logo și până la design de ambalaj și site web, avem nevoie de conținut cărnos, real și palpabil. Sub umbra ultimelor luni ne-am dat seama: conținutul alină, atrage, compensează, fascinează – iar conținutul post-pandemic trebuie să fie mai dens și cuprinzător ca niciodată.

Consumatorii au nevoie să se regasească în companii care vând povești empatice, cu sens, puternice – conținutul post-pandemic trebuie să aibă claritate și direcție. Să impresioneze, să emoționeze, să ajute, să inspire.

Spre exemplu, cei de la Dove au lansat în pandemie campania „Courage is Beautiful”, în care promovau frumusețea reală a cadrelor medicale din linia întâi – nu au vorbit despre săpunul lor, nu au arătat noua gamă de produse, nu au pus accent pe cine sunt ei – au pus accent pe oamenii pe care îi pun sub reflectoare. Consumatorii s-au simțit inspirați și emoționați de o astfel de campanie fundamentată pe simțire și empatie – nu doar curajul e frumos, ci și umanitatea și autenticitatea în relația brand-consumator.

Întreaga viață ne-a fost reconfigurată în ultimele luni. Am învățat să trăim altfel, într-un alt ritm, pe baza altor coordonate. Iar pe fond post-pandemic, suntem alimentați de umanitate și autenticitate, de branding orientat înspre consumator și emoțiile sale.

Poveștile pe care le țes brandurile de acum încolo sunt, mai mult ca niciodată, despre experiențe complete: nu mai căutăm produsul sau serviciul ideal, ci experiența care ne aduce valoarea, emoția, inspirația de care avem vitală nevoie.

Stiri pe aceeasi tema

Ce avantaje ofera serviciile de plata fara numerar

Cristiana Petrariu Bota

La cât timp ar trebui să-ți schimbi periuța de dinți

Cristiana Petrariu Bota

Să arăți bine înseamnă să te simți bine: cum îmbunătățim estetica dinților noștri

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult