10.8 C
România
24 octombrie 2020
BRANDUSA PREDESCU
Politica

BRANDUSA PREDESCU a fost eliberata din functia de purtator de cuvant al MAE

Brosura pe care  ministrul de Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, a prezentat-o  cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania şi Germania, este motivul pentru care Brandusa Predescu a fost eliberata din functie.

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile Romaniei si Germaniei. Brosura avea imprimate insa harta Romaniei si harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.

Brandusa Predescu si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi oferita ministrului german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Decizia de eliberare din functie a purtatorului de cuvant al MAE a fost semnata ieri, ca urmare a gafei de la inceputul acestei saptamani. „Incidentul a creat o situatie delicata si a proiectat o imagine total defavorabila asupra activitatii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus masura eliberarii din functie a purtatorului de cuvant Brandusa Predescu”, se arata intr-un comunicat.

Gafa purtatorului de cuvant al MAE este cu atat mai mare, cu cat Brandusa Predescu a fost consul general la Munchen şi coordonator national privind Strategia UE a Regiunii Dunarii inainte de a fi in numita, in 2013,  in functia de purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, in locul secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga.

Stiri pe aceeasi tema

Senatorul Alexandru Cordos ar putea pierde functia de vicepresedinte al CJ Cluj

Corina Alexandru

Patru candidati pentru functia de procuror-sef al DNA. Ministrul Justitiei a recunoscut ca se astepta la mai multe candidaturi

Ioana Badulescu

Ministrul de Interne participa la conferinta ministeriala Forumul Salzburg – Procesul Viena

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult