IT/Stiinta

Brazilia găzduiește luna viitoare și Campionatul Mondial de Fotbal pentru Roboți

În timp ce iubitorii fotbalului se bucură de începutul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, o altă competiție internațională de fotbal va începe luna viitoare la Joao Pessoa, tot în țara cafelei, dar această competiție este rezervată exclusiv roboților.

În fiecare an, echipe de fotbal formate din roboți, din întreaga lume, se reunesc pentru a concura pentru titlul mondial al ‘RoboCup’. Acești roboți acționează complet autonom și nu sunt controlați prin sisteme de comandă de către oameni. Sistemul intern de senzori le permite să localizeze mingea strălucitoare roșie și să se deplaseze către ea pe suprafața miniaturală de joc.

O interfață wireless conectează roboții jucători și le permite să își coordoneze mișcările astfel încât să acționeze în echipă. Roboții care se prăbușesc în timpul partidei au capacitatea de a se ridica singuri.

Profesorul Daniel Lee de la Universitatea Pennsylvania a făcut câteva demonstrații joi, la Washington, cu roboții săi fotbaliști, urmând să participe de asemenea cu o echipă proprie la cupa mondială RoboCup din această lună. Tehnologia este impresionantă, însă nu este nouă. Profesorul Lee a făcut demonstrații cu mașini fără șofer capabile să circule singure prin oraș, precum și cu elicoptere robotizate care pot zbura în diferite formații. Această tehnologie va fi de asemenea disponibilă și la ediția din acest an a RoboCup.

Stiri pe aceeasi tema

Premiul Nobel 2017 pentru Fizica ajunge la cercetatorii care au detectat undele gravitaționale

Ioana Badulescu

Premiul Nobel pentru Fizica pe anul 2020, acordat cercetatorilor Roger Penrose, Reinhard Genzel si Andrea Ghez

Cristiana Petrariu Bota

Elon Musk: Robotii ar putea deveni dictatori care vor extermina omenirea. Exista insa o solutie salvatoare!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult