Laburistii vor ca Marea Britanie sa renegocieze acordul de Brexit cu Uniunea Europeana
Breaking News

BREXIT – Marea Britanie a inceput negocierile pentru iesirea din Uniunea Europeana

BREXIT – Marea Britanie a inceput, luni, negocierile pentru iesirea din Uniunea Europeana. Negocierile sunt programate sa inceapa la Bruxelles la ora 11.00 (09.00 GMT) printr-o intalnire intre Davis si negociatorul-sef al UE, Michel Barnier. Programul include un dejun de lucru si o sesiune de discutii intre cei doi negociatori si intalniri intre adjunctii lor, trasmite RoNews.co.uk.

Negocierile privind Brexit-ul incep, asadar, conform calendarului stabilit initial, desi rezultatele alegerilor legislative din 8 iunie nu a oferit Regatului Unit o majoritate parlamentara. Premierul britanic Theresa May a iesit slabita din alegerile anticipate convocate chiar de ea, cu un rezultat neconvingător. Practic, Partidul Conservator pe care il conduce a pierdut majoritatea in parlament, astfel ca este nevoie de o alianta cu irlandezii de la DUP pentru a continua guvernarea.

In ciuda rezultatului slab obtinut de premierul britanic la alegeri, negociatorii pe tema Brexit-ului ai Marii Britanii si ai Uniunii Europene au convenit sa mearga inainte cu data de 19 iunie, asa cum a fost stabilit initial. Totusi, May conduce acum un guvern minoritar si exista numeroase semne de intrebare in legatura cu abilitatea guvernului de a incepe aceste negocieri.

Premierul si alţi înalţi oficiali, inclusiv ministrul pentru Brexit, David Davis, au evidenţiat săptămâna trecută că priorităţile guvernului şi calendarul negocierilor nu s-au schimbat în urma alegerilor.

Ministrul britanic de finanţe, Philip Hammond, a declarat vineri că priorităţile Marii Britanii în negocieri vor fi protejarea locurilor de muncă şi a economiei.

Citeste si: BREXIT – Marea Britanie nu va semna un acord cu UE fara sa fie asigurate relatiile comerciale

UE nu va negocia relatii post-Brexit cu Marea Britanie pana cand Londra nu-si va achita restantele 

Negocierile pentru BREXIT, cele mai importante din istoria Marii Britanii, vor incepe pe 19 iunie

BREXIT – Negocierile privind iesirea Marii Britanii din UE vor incepe luni, confirma Guvernul britanic

Marea Britanie nu are de gand sa plateasca 100 de miliarde de euro pentru divortul de Uniunea Europeana

Articole asemănătoare

Premiul Nobel pentru pace, acordat presedintelui Columbiei Juan Manuel Santos. Se regasesc columbienii in aceasta distinctie?

Delia Ion

Reducerea TVA la alimente, in vigoare de la 1 iunie. Ministrul Agriculturii: Reducerea TVA, benefica pentru sectorul agricol

Lucy Ionesco

Ce inseamna pentru candidatul PNL la Primaria Capitalei faramitarea dreptei si votul intr-un singur tur

Lucy Ionesco