Externe

BREXIT – Ministrul britanic al Finantelor, Philip Hammond, vine cu o retorica total diferita de a premierului Theresa May: Nu inchidem imigratia

BREXIT – Ministrul britanic al Finantelor, Philip Hammond, vine cu o retorica total diferita de a premierului Theresa May si risca sa produca o noua ruptura in Guvern. Hammond a insistat ca actualele acorduri vamale ale Uniunii Europene (UE) trebuie sa ramana in vigoare si dupa Brexit si a declarat ca Guvernul nu va „inchide” imigratia, informeaza RoNews.co.uk.

Cancelarul Philip Hammond risca prin declaratiile sale sa adanceasca fisura din Cabinetul condus de Theresa May, si asa fragil dupa alegerile din 8 iunie care nu i-au oferit majoritateparlamentara. Hammond a afirmat ca Marea Britanie trebuie sa mentina acordurile vamale existente cu Europa pana cand va fi stabilit un nou sistem pe aceasta linie „pe termen lung”.

Intr-un discurs care se pare ca are drept scop realinierea pozitiei Guvernului cu privire la Brexit, Hammond a cerut o tranzitie fezabila care sa asigure stabilitatea afacerilor inainte de toate. Philip Hammond a insistat, totodata, pe avantajele lucratorilor straini, marcand un ton distinct diferit fata de retorica Brexit a premierului Theresa May, intens punctata mai ales inainte de alegeri.

Banca Angliei confirma temerile ca Marea Britanie va fi mai saraca dupa Brexit. Anuntul facut de guvernatorul Mark Carney

Ministrul britanic al Finantelor a sustinut, totodata, o abordare ”amiabila” a negocierilor pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europena, pledand pentru acorduri de tranzitie si transmitand un mesaj comunitatii financiare.

Declaratiile lui Hammond au fost facute in cadrul unui discurs ce a avut loc la sediul oficial al primarului Londrei, la o zi dupa ce Uniunea Europeana si Guvernul britanic au initiat, luni, negocierile pe tema Brexit.

Hammond a avertizat, in discursul sau, ca un esec de a oferi prosperitate ar fi un esec de a le oferi britanicilor ceea ce au votat la referendumul din vara anului 2016.

Un astfel de discurs ar fi fost aproape imposibil iînainte de alegerile din 8 iunie, tinand cont de abordarea premierului britanic si de sustinatorii din Guvern ai procesului de Brexit.

Insa, autoritatea primului-ministru a fost puternic slabita in urma alegerilor legislative din 8 iunie. Intrebat de jurnalisti, Hammond a refuzat sa spuna cata vreme considera ca va ramane in functie.

Hammond a facut referire in discursul sau si la dosarul economic al Guvernului, lucru care ar fi trebuit facut in timpul campaniei electorale de Theresa May.

Citeste si: BREXIT – Marea Britanie nu va semna un acord cu UE fara sa fie asigurate relatiile comerciale
Roman la Londra. Despre mica Romanie din cartierele dominate de indieni si pakistanezi. Britanicii ne sfatuiesc cum sa ne imbunatatim imaginea: Nu munciti mult, pe bani putini!
Previziuni pesimiste pentru cresterea economica a Marii Britanii in 2017, pe fondul deprecierii lirei sterline si incetinirii cheltuielilor de consum
UE nu va negocia relatii post-Brexit cu Marea Britanie pana cand Londra nu-si va achita restantele 

Stiri pe aceeasi tema

UE lanseaza procedura de infringement impotriva Marii Britanii pentru incalcarea acordului Brexit si a dreptului international

Cristiana Petrariu Bota

Donald Trump, acuzati de fosti si actuali oficiali americani, ca a dezvaluit Rusiei informatii declasificate

Delia Ion

BREXIT, ZIUA ZERO! Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit: Statutul de rezident sau de prerezident le garanteaza romanilor aceleasi drepturi, cel putin pentru o perioada

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult