Brexit
Externe

BREXIT – Theresa May, avertizata de proprii ministri sa amane iesirea din UE. In caz contrar, acestia ameninta ca vor transfera controlul asupra Brexit de la Guvern la Parlament

BREXIT – Theresa May a fost avertizata de ministrii din propriul cabinet sa amane iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, daca nu se stabileste un acord in acest sens. In caz contrar, acestia ameninta ca vor transfera controlul asupra Brexit de la Guvern la Parlament. Mai multi inalti responsabili din Guvernul condus de Theresa May i-au transmis un avertisment premierului May ca trebuie sa accepte o amanare a Brexit-ului daca nu va se ajunge la un acord privind „divortul” de UE, in caz contrar urmand sa se confrunte cu o „rebeliune” in legislativ, noteaza The Sun.

Theresa May trebuie sa renunte la optiunea iesirii din UE fara acord, subliniaza ministrul muncii, Amber Rudd, cel al justitiei, David Gauke, ministrul pentru mediul de afaceri, Greg Clark, si cel pentru Scotia, David Mundell.

Acestia afirma ca, daca sefa executivului refuza sa renunte la aceasta optiune si sa accepte o amanare, vor sustine alaturi de alti 20 de membri ai cabinetului planul deputatei laburiste Yvette Cooper de a transfera controlul asupra procesului de Brexit de la guvern la parlament.

15 ministri, vot impotriva parasirii UE

La sfarsitul lunii ianuarie, parlamentarii din Marea Britanie au votat impotriva amendamentului in acest sens propus de deputata laburista.

Miercuri seara, Reuters a relatat, citand Bloomberg, ca pana la 15 ministri britanici din guvernul May ar putea vota impotriva parasirii Uniunii Europene la 29 martie de catre Marea Britanie in eventualitatea in care nu se va ajunge la un acord de Brexit agreat de Parlament. Acestia doresc o amanare a Brexit-ului daca nu exista un acord agreat de Parlament.

La finalul unei intrevederi miercuri la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul britanic a salutat „progrese” in discutiile sale cu UE pentru organizarea Brexit-ului.

Articole asemănătoare

Tratatul Schengen ar putea fi suspendat la viitorul Consiliu European

Lucy Ionesco

Alerta meteo in Marea Britanie de ploi torentiale si chiar ninsori. Londra, sub un val de aer polar venit din Rusia

Lucy Ionesco

Permisele auto din Marea Britanie, fara valabilitate in UE dupa Brexit

Ioana Badulescu