Brigada Rutiera le cere soferilor sa fie mai disciplinati in trafic, mai ales cand vireaza la stanga
Infotrafic

Brigada Rutiera le cere soferilor sa fie mai disciplinati in trafic, mai ales cand vireaza la stanga

Condițiile actuale de trafic evidențiază un grad ridicat de indisciplină rutieră în ceea ce privește respectarea prevederilor legale care reglementează efectuarea schimbării direcției de deplasare în intersecție, respectiv a efectuării virajului la stânga.

Brigada Rutieră informează că în conformitate cu prevederile art. 110 din H.G. nr. 1391/2006 — R.A.O.U.G. nr. 195/2002

(1) În situațiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcției de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecției, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificației acestuia.

(2) Schimbarea direcției de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecție circulând pe același drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecției, fără intersectarea traiectoriei acestora.

‘Nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers’ se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare.

Având în vedere consecințele generate în planul fluenței traficului rutier, Brigada Rutieră va organiza în perioada următoare acțiuni punctuale destinate conștientizării participanților la trafic cu privire la problematica mai sus-menționată.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Articole asemănătoare

Restrictii de circulatie in Bucuresti pe 24 noiembrie si pe 1 decembrie in contextul organizarii paradei militare cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Ioana Badulescu

Traficul pe Autostrada A1 Orastie – Sibiu, inchis de CNADNR la mai putin de 1 an de la inaugurare

Lucy Ionesco

Ce risca romanii cu masini inmatriculate in Bulgaria

Bogdan