2.9 C
România
21 februarie 2024
Bruceloza, o noua epidemie izbucnita in China, provine de la o companie biofarmaceutica. Primii infectati au aparut la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou
IT/Stiinta

Bruceloza, o noua epidemie izbucnita in China, provine de la o companie biofarmaceutica. Primii infectati au aparut la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou

Bruceloza, o noua epidemie izbucnita in China, provine de la scurgerile unei companii biofarmaceutice chineze. Focarul a izbucnit in provincia Gansu in noiembrie anul trecut, primii infectati inregistrandu-se la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou. In prezent, mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testati pentru bruceloza, transmite CNN. 

Comisia de sanatate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat ca 3.245 de persoane au bruceloza, care este de obicei cauzata de contactul cu animalele care transporta bacteriile brucella.

Alte 1.401 de persoane au avut teste preliminare pozitive. In total, autoritatile au testat 21.847 de persoane din cei 2,9 milioane de locuitori ai orasului.

Comisia de Sanatate din Lanzhou a anuntat ca nu au fost raportate decese din cauza brucelozei.

Simptomele brucelozei

Bruceloza, cunoscuta si sub denumirea de febra malteza sau febra mediteraneana, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febra si oboseala. Uneori simptomele dispar, dar sunt si cazuri in care pot deveni cronice sau nu pot disparea niciodata, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Infectare

Transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rara, potrivit CDC. Cei mai multi oameni se infecteaza prin consumul de alimente contaminate sau inspirand bacteria, ceea ce pare sa se fi intamplat in Lanzhou.

Focarul a fost provocat de o scurgere produsa la fabrica biofarmaceutica Zhongmu Lanzhou, care a avut loc in vara anului trecut, potrivit Comisiei de sanatate a orasului. Compania care producea vaccinuri anti-brucella pentru uz animal a folosit dezinfectanti si produse igienice expirate, ceea ce inseamna ca nu toate bacteriile au fost eradicate in gazele reziduale.

Cum a ajuns bacteria la oameni

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli care contineau bacteriile care si s-au scurs in aer, transportati de vant pana la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou, unde au fost inregistrate primele cazuri.

Angajatii institutului au inceput sa raporteze infectari in noiembrie, iar numarul cazurilor a crescut rapid. Pana la sfarsitul lunii decembrie, cel putin 181 de persoane de la institut fusesera infectate cu bruceloza, potrivit agentiei de stiri chineze Xinhua.

De asemenea, au fost infectati studenti si angajati ai universitatii din Lanzhou; infectia s-a raspandit si in provincia Heilongjiang, la extremitatea nord-estica a tarii, unde 13 cazuri pozitive au fost confirmate in institutul veterinar in august.

Sanctiuni pentru fabrica biofarmaceutica

In lunile care au urmat, oficialii locali au lansat o ancheta cu privire la scurgerea din fabrica. In ianuarie, autoritatile au revocat licentele de productie a vaccinului pentru fabrica de la care a porni totul.

Acum, Comisia de sanatate Lanzhou a anuntat ca 11 spitale publice vor oferi controale gratuite si regulate pentru pacientii infectati. Raportul nu a oferit detalii suplimentare cu privire la compensatiile oferite pacientilor, spuand doar ca vor fi platite pe grupe, incepand de luna viitoare.

 

Related posts

Cazinourile folosesc recunoașterea facială?

Ioana Badulescu

Ordinul privind scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru IT-işti, publicat în Monitorul Oficial

Ioana Badulescu

Prima persoana care a fost vindecata de HIV a murit de cancer

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult