-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Legea Big Brother a fost respinsa de Camera Deputatilor
Politica

Bugetul MAE, avizat cu amendamentele aduse de ALDE

Comisiile de politică externă și cele pentru românii de pretutindeni au avizat favorabil, cu 22 de voturi pentru și un vot împotrivă, vineri, bugetul propus pentru anul 2016 pentru Ministerul Afacerilor Externe. Amendamentele au fost adoptate cu majoritate de voturi, informeaza Agerpres.

Deputatul PNL Aurelian Mihai a propus, prin patru amendamente, alocarea de sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru deschiderea de noi oficii consulare la Cagliari — Italia, Santa Cruz de Tenerife, Valladolid și La Coruna — în Spania. Suma necesară pentru deschiderea noilor oficii consulare este de 2.200 mii lei.

Totodată, parlamentarii au adoptat un amendament propus de deputații ALDE Cornelia Negruț și Ion Cupă privind suplimentarea cu 9.800 mii de lei a bugetului MAE, pentru spijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative a acestora.

Bugetul MAE pentru anul 2016 este de 759.291 mii lei, în scădere cu 15,50% față de cel din 2015, potrivit proiectului de buget.

La capitolul bunuri și servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului MAE este de 230.767 mii lei, față de 258.498 mii lei în acest an.

Potrivit proiectului de buget, la capitolul cheltuieli de personal este prevăzută suma de 397.233 mii lei, mai mare cu 11,36% față de anul 2015.

De asemenea, propunerea de buget pentru 2016 pentru MAE prevede, la capitolul deplasări în străinătate, suma de 6.960 mii lei.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis, reactie la informatia ca nu si-ar fi platit impozitele pentru meditatii

Cristiana Petrariu Bota

Liviu Dragnea in Parlament: Iohannis, PNL si USR vor capital politic. Guvernul Grindeanu a facut pentru romani intr-o luna cat n-a facut Guvernul Ciolos intr-un an!

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea a discutat la Guvern cu premierul Tudose despre legile prioritare ale toamnei, dar nu a dorit sa abordeze subiectul TAROM

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult