BUGETUL pe 2016, discutat intre oficialii FMI si cei ai Ministerului Finantelor
Economie

BUGETUL pe 2016, discutat intre oficialii FMI si cei ai Ministerului Finantelor

Au inceput discutiile pe BUGETUL pe 2016. Oficialii Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Ministerului Finantelor Publice (MFP) discuta, marti, BUGETUL DE STAT pe 2016, dar si eventualitatea incheierii unui nou acord intre Romania si institutiile de creditare internationale.

Declaratia a fost facuta de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, acesta precizand ca in actualele conditii la nivel international, un nou acord cu FMI, mult mai flexibil, poate constitui pentru Romania un plus.

„Astazi (marti — n.r.) o sa fie deschiderea misiunii FMI. O sa discutam subiecte pe care le stim cu totii, in principal bugetul pe 2016, ce a ramas de implementat din toate reformele structurale, legea redeventelor etc”, a precizat ministrul Eugen Teodorovici. El a mai spus ca se discuta inclusiv posibilitatea incheierii unui nou acord. „In actualele conditii la nivel international, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru Romania un plus”, a subliniat ministrul de Finante.

Premiul Nobel pentru Economie pe 2015, castigat de americanul Angus Deaton

Romania a incheiat trei acorduri consecutive de imprumut cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, din 2009 si pana acum. Ultimul acord cu FMI, care a expirat in septembrie 2013, a avut o valoare de doua miliarde de euro insa autoritatile de la Bucuresti nu au accesat fonduri. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia romaneasca de eventuale socuri pe pietele financiare. Acesta a fost cel de-al 10-lea incheiat de Romania cu Fondul Monetar International din ultimii 23 de ani si al treilea acord solicitat FMI, de la declansarea crizei economice, in 2009.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Vom avea produse romanesti in supermarketuri! Modificarile la Legea 321 au fost aprobate

Cristiana Petrariu Bota

ANAF, anunt pentru contribuabilii care nu depun la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii

Delia Ion

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze in raport cu euro si a atins un maxim al ultimilor 5 ani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult