Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 8, 2019 11:00

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale a crescut din cauza faptului ca aceste institutii trebuie sa plateasca catre pensionari si salariati cresterile legale, noteaza Evenimentul Zilei.

Pentru edificarea modului in care sunt repartizati banii din proiectul de buget pe anul 2019, „Evenimentul zilei” a adresat solicitari Serviciului Roman de Informatii (SRI), Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Serviciului de Informatii Externe (SIE, dar si ministerelor Apararii si Afacerilor Interne.

Asa cum reiese din datele furnizate de SRI, serviciul secret este nevoit sa aloce aproape 90 la suta din buget pentru cheltuielile legate de salarizare, pensii si proiecte pentru fonduri externe nerambursabile. Practic, pentru activitatea efectiva a serviciului secret raman 16% din cei 2.465.885 mii de lei prevazuti in proiectul de buget.

Altfel spus, SRI va trebui sa se descurce cu circa 80 de milioane de euro, in contextul in care trebuie sa plateasca, pe langa activitatea propriu-zisa, posta secreta, spitale, policlinici sau activitatile de control de la aeroport, servicii care, in alte state ale lumii, nu sunt atribuite serviciului secret.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.