Externe

Buletinul biometric, introdus in Bulgaria. Documentele vor include si o optiune de identificare electronica

Bulgaria va introduce buletinele biometrice. Ministrul adjunct de interne, Krasimir Tipov, a explicat ca documentele reprezinta un sistem centralizat, respectiv carti de identitate, pasapoarte, permise de conducere, scopul fiind acela de a creste securitatea.

Guvernul bulgar a decis trecerea la un sistem centralizat de emitere a documentelor de identitate pentru a creste securitatea si a reduce costurile implicate.

Cartile de identitate biometrice vor include si o optiune de identificare electronica. Buletinele biometrice urmeaza sa serveasca drept semnatura electronica, permitandu-le cetatenilor bulgari accesul la servicii online oferite de stat.

Noile documente ar urma sa permita trecerea prin portile electronice pe aeroporturile din Uniunea Europeana.

Stiri pe aceeasi tema

Rep. Moldova: Comisiile parlamentare au adoptat modificarea Constitutiei in sensul inlocuirii „limbii moldovenesti” cu „limba romana”

Cristiana Petrariu Bota

Turcia isi intensifica lupta impotriva SI. Armata a inceput masarea de tancuri si vehicule blindate la granita cu Siria

Cristiana Petrariu Bota

Accident feroviar la Barcelona, un roman se numara printre zecile de raniti

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult