7.9 C
România
26 septembrie 2021
Externe

Bulgaria nu vrea in Schengen: Nu vom primi refugiati in schimbul admiterii in Schengen

Bulgaria spune „pas” Comisiei Europene, care a anuntat ieri ca Romania si Bulgaria intrunesc conditiile de a fi primite in Spatiul Schengen. Rumiana Bachvarova, vicepremierul bulgar, a declarat vineri ca tara sa nu va cere sa fie primita in Schengen in schimbul primirii de refugiati, intrucat acestea sunt doua chestiuni diferite, iar pe de alta parte refugiatii care sosesc in Bulgaria doresc sa ajunga in final in Germania.

„Bulgaria merita sa fie in spatiul de libera circulatie Schengen pentru ca a indeplinit toate criteriile tehnice si cetatenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE”, a afirmat Rumiana Bachvarova intr-un discurs sustinut la a 12-a editie a Conferintei pentru Securitate in Sud-Estul Europei.

Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile Schengen, anunta Comisia Europeana. Decizia este, insa, politica

„Partenerii europeni ai Bulgariei sunt obligati sa o primeasca in spatiul Schengen”, a insistat ea.

„Din acest motiv, nu vom oferi primirea de refugiati in schimbul admiterii in Schengen. Sunt doua chestiuni diferite”, a explicat vicepremierul bulgar. Referindu-se la refugiati, ea a subliniat ca refugiatii care traverseaza teritoriul Bulgariei refuza sa ramana in aceasta tara pentru ca destinatia dorita de ei este Germania.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul roman pentru Afaceri Europene: Marea Britanie trebuie sa explice clar la summit-ul UE cum va folosi amanarea Brexit

Cristiana Petrariu Bota

Alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova nu pot fi organizate

Cristiana Petrariu Bota

Referendum in Marea Britanie privind apartenenta la UE, pe 23 iunie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult