5.9 C
România
31 octombrie 2020
Externe

Bulgaria nu vrea in Schengen: Nu vom primi refugiati in schimbul admiterii in Schengen

Bulgaria spune „pas” Comisiei Europene, care a anuntat ieri ca Romania si Bulgaria intrunesc conditiile de a fi primite in Spatiul Schengen. Rumiana Bachvarova, vicepremierul bulgar, a declarat vineri ca tara sa nu va cere sa fie primita in Schengen in schimbul primirii de refugiati, intrucat acestea sunt doua chestiuni diferite, iar pe de alta parte refugiatii care sosesc in Bulgaria doresc sa ajunga in final in Germania.

„Bulgaria merita sa fie in spatiul de libera circulatie Schengen pentru ca a indeplinit toate criteriile tehnice si cetatenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE”, a afirmat Rumiana Bachvarova intr-un discurs sustinut la a 12-a editie a Conferintei pentru Securitate in Sud-Estul Europei.

Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile Schengen, anunta Comisia Europeana. Decizia este, insa, politica

„Partenerii europeni ai Bulgariei sunt obligati sa o primeasca in spatiul Schengen”, a insistat ea.

„Din acest motiv, nu vom oferi primirea de refugiati in schimbul admiterii in Schengen. Sunt doua chestiuni diferite”, a explicat vicepremierul bulgar. Referindu-se la refugiati, ea a subliniat ca refugiatii care traverseaza teritoriul Bulgariei refuza sa ramana in aceasta tara pentru ca destinatia dorita de ei este Germania.

Stiri pe aceeasi tema

Camera Reprezentantilor din SUA a inceput procedura de destituire a presedintelui Donald Trump

Ioana Badulescu

MOLDOVA. Guvernul Sturza a fost respins, criza de la Chisinau se amplifica

Cristiana Petrariu Bota

Rusia trimite in Franta un cadou neasteptat: Cainele Dobrynia il va inlocui pe Diesel. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult