-2.8 C
România
1 decembrie 2020
Turism

Bulgaria va avea o noua statiune de lux la malul Marii Negre

Bulgaria a prins gustul turistilor straini care isi petrec concediile de vara, pe plajele Marii Negre de la Sud de Dunare.

Dragomir Stoinev, ministrul Economiei si Energiei din tara vecina, a anuntat ca incepand cu luna septembrie a acestui an va incepe constructia statiunii Black Sea Eco Garden din zona Karadere.

Termenul de finalizare a lucrarilor ar urma sa fie anul 2017, in urmatoarele luni fiind necesara o evaluare, din punct de vedere ecologic.

Guvernul de la Sofia a dat unda verde pe 19 martie acestui proiect controversat ce a stârnit, in Bulgaria, un nou val de proteste anti-guvernamentale si ecologiste. Cel mai recent a avut loc duminica la Sofia, Plovdiv si Varna. Tot duminica a fost organizat un miting in favoarea proiectului in orasul Byala, in apropiere de Karadere.

Karedere este ultima plaja virgina de la Marea Neagra, ce apartine Bulgariei, si face parte din reteaua Natura 2000, fiind zona protejata.

Investitorul este compania off-shore – Madara Europa.
Complexul de vacanta se va intinde pe mai mult de 247 de hectare, care va include trei hoteluri, 1200 de unitati rezidentiale separate, cladiri de servicii, un port de agrement si zone de servicii publice. Investitorii promit 500 de noi locuri de munca.

Stiri pe aceeasi tema

Muzeul Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume in 2014

Bogdan

Transilvania, plasata de ghidul Lonely Planet pe locul 1 intr-un top al celor mai atractive locuri din lume

Cristiana Petrariu Bota

Cum arata Arcade Hotel, primul hotel din lume dedicat gamerilor. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult