Bursa de Valori Bucuresti
Economie

Bursa de Valori Bucuresti a intrat in picaj, dupa anuntul ministrului de Finante privind modificarile fiscale

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de miercuri cu o scadere de peste 7%, dupa ce ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat marti seara mai multe masuri, intre care introducerea unei asa-numite taxe pe lacomie.

Banca Transilvania a inregistrat miercuri dimineata un minus de peste 13% la Bursa de Valori Bucuresti, BRD a scazut cu peste 12 procente, iar Oltchim cu aproape 15%.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat marti seara ca participantii la fondurile private de pensii din Pilonul II se vor putea retrage inainte de termen, pe baza de cerere, dupa minimum cinci ani de participare.

Ministerul Finantelor a anuntat si modificarea regulilor fiscale prin ordonanta de Guvern, cele mai controversate schimbari fiind aplicarea unei suprataxe la activele bancare, in functie de nivelul dobanzii interbancare ROBOR, precum si plafonarea pretului la gazele naturale.

Proiectul ordonantei de guvern care schimba regulile fiscale a fost prezentat, ieri, de ministrul Finantelor Eugen Teodorovici si, la scurt timp, actul normativ a fost pus in dezbatere publica.

Schimbarile au fost promovate, ca de obicei, fara analize de impact si fara o dezbatere reala.

Iti recomandam: Ministerul Finantelor anunta modificarea regulilor fiscale prin ordonanta de Guvern. Prevederile prevazute

 

Related posts

Indicele ROBOR la sase luni a crescut la 3,46%, potrivit datelor publicate de BNR

Ioana Badulescu

Raport BNR: Preturile vor continua sa creasca la finalul acestui an si in 2018

Delia Ion

Coca-Cola are in plan reducerea costurilor cu 1 miliard de dolari

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult