8.8 C
România
30 octombrie 2020
Comunicate

Burse pentru invatarea unei meserii prin Fundatia Principesa Margareta

COMUNICAT DE PRESA – Samsung Electronics România si Fundatia Principesa Margareta a României dezvoltă primul proiect de burse dedicat tinerilor care provin din medii defavorizate pentru învățarea unei meserii în domeniul tehnologiilor de ultimă generație.

‘Scopul proiectului este de a da o șansă reală tinerilor aflați la început de drum și de a-i convinge că succesul este bazat pe educatie si încredere în propriile forte’, a spus Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv Fundatia Principesa Margareta a României.

‘Este o nevoie reală pe piață de oameni care să aibă calificarea necesară dar și pasiunea pentru domeniu. Vom începe un drum de 7 luni alături de tineri care pot învăța o meserie cu cerere pe piața de muncă și, mai mult, cu șanse reale de angajare la final. Candidatul ideal trebuie să fie să aibă dorința și deschiderea de a învăța cât mai mult și să fie, mai ales, pasionat de tehnologie’, afirmă Ionuț Gherghe, Customer Service Manager, Samsung Electronics România.

Tinerii din Bucuresti si din judetul Ilfov, cu vârste cuprinse între 18 si 24 de ani, absolventi de liceu cu profil tehnic, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament, se pot înscrie în selecția pentru cursuri de calificare într-o meserie actuală, precum cea de tehnician service de aparate electrocasnice sau aparatură radio și TV. Cursurile se vor tine în cadrul Samsung Service Plaza si UCECOM, cu sprijinul ESD (Electronics Suport Division).

‘Ne bucurăm foarte mult să ne alăturăm Fundației Principesa Margareta a României în acest proiect ce îmbină pasiunea pentru tehnologie cu o șansă de integrare profesională, sprijinind tineri cu potential prin metode concrete în a-si construi un viitor mai bun,’ a declarat Sabina Stirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

Cei 20 de bursieri selectati în proiectul ‘O meserie pentru viitor’ vor urma cursuri de calificare de scurtă durată (sapte luni) la Colegiul UCECOM din Bucuresti si vor participa la ateliere practice în cadrul Samsung Service Plaza, alături de specialiștii Samsung Electronics România.

La finalul cursurilor, fiecare participant va obtine un certificat profesional, iar bursierii care parcurg integral curricula și dau dovadă de implicare și dorința de merge mai departe au șansa de a fi angajați în cadrul SAMSUNG Service Plaza.

Pentru a se înscrie, tinerii absolvenți trebuie să prezinte documentele următoare: CV, copie după carte de identitate, copie după certificatul de naștere, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverințe de venit ale tuturor membrilor familiei, diplomă de studii legalizată, adeverință medicală.

Aplicatiile pot fi depuse la sediul Fundatiei Principesa Margareta a României, din incinta liceului UCECOM, Grozăvești, str. Economu Cezarescu, nr. 47-59, la Anca Sohorca, coordonator proiect, până pe 24 aprilie 2015 inclusiv.

În 2014, Samsung Electronics România a lansat programul Innovation Lab în cadrul platformei Tech Instiute, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucuresti. În cadrul proiectului, 50 de studenti ai Universității Politehnice au integrat un stagiu practic cu o durată de cinci săptămâni chiar în Samsung Service Plaza. Aici au avut ocazia să intre în contact cu specialisti în domeniu, beneficiind astfel de o pregătire integrată si de aptitudini care să-i recomande pentru o viitoare carieră. Stagiul s-a finalizat cu o serie de internship-uri precum si cu 2 angajări.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. Inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afișaj digital. Suntem deschizător de drumuri și în Internet of Things cu inițiative precum Digital Health și Smart Home. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 307.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să accesați site-ul nostru www.samsung.com sau blog-ul nostru oficial global. Samsungtomorrow.com.

Despre Fundația Principesa Margareta a României

Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înființată în 1990 de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Misiunea FPMR este de a acționa precum un catalizator pentru dezvoltarea potențialului uman, în spiritul demnității, solidarității și promovării talentului și valorilor culturale românești. Fundația urmărește de asemenea să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar în comunitățile în care se implică, specificul proiectelor Fundației fiind date de caracterul lor intergenerațional. www.fpmr.ro

Stiri pe aceeasi tema

Metode si instrumente pentru dezvoltarea abordarilor antreprenoriale in universitati

Cristiana Petrariu Bota

Proiecte de modificare Codul Penal, Codul de Procedura Penala si gratierea unor pedepse – Punct de vedere al DNA

Delia Ion

Romania si Italia au semnat un memorandum-protocol privind cooperarea in domeniul protectiei civile, al asistentei si conlucrarii in situatii de urgenta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult