Caderile masive de zapada si viscolul au dus la doborarea mai multor arbori. Echipajele de salvatori raman mobilizate in continuare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 16, 2018 16:15

Caderile masive de zapada si viscolul au dus la doborarea mai multor arbori. Echipajele de salvatori raman mobilizate in continuare

Peste 150 de arbori au fost doborati din cauza vantului si a zapezii, informeaza Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), care precizeaza ca efectele de vreme rea s-au manifestat in 16 judete si in Capitala. In continuare, unitatile IGSU functioneaza cu efective marite, iar echipajele de salvatori raman mobilizate pentru a putea actiona rapid in zonele afectate de ninsori.

In contextul manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate de caderi masive de zapada, viscol, lapovita si vant puternic au fost inregistrate efecte in 16 judete ale tarii (AR, BH, BZ, CS, CV, DB, GJ, HD, IL, IF, MH, OT, PH, TR, TM, TL) si municipiul Bucuresti.

Pompierii militari alaturi de reprezentantii autoritatilor locale si utilajele administratorului de drum au actionat pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau inainta din cauza zapezii. De asemenea, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori si 15 stalpi doborati din cauza caderilor de zapada si vantului puternic.

In judetele Hunedoara, Ialomita si Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulante sa poata ajunge ajunge la cazurile medicale.

In judetul Prahova, pe raza localitatii Slanic, autoritatile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate intr-un autocar care nu mai putea inainta. Toti pasagerii au fost transportati cu un microbuz la hotelul unde erau cazati, iar autocarul va fi coborat atunci cand conditiile de drum vor permite.

In judetul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea si repunerea pe roti a unui autocar rasturnat intre localitatile Salcia si Plesoiu. Salvatorii au indepartat zapada care bloca accesul catre persoanele din interior, au evaluat medical toti ocupantii si au evacuat pasagerii, in conditii de siguranta.
Pana la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la scoala din localitatea Slatioara. Ulterior toti pasagerii si-au continuat deplasarea catre destinatie, cu acelasi autocar.

Din cauza crengilor cazute pe liniile de cale ferata, traficul feroviar din judetul Caras Severin a fost intrerupt temporar. Persoanele aflate in trenurile oprite au fost preluate de autocare si transportate in localitatile de distinatie.

In municipiul Timisoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci cazuti pe carosabil si pe autovehicule, precum si pentru inlaturarea a stalpilor de electricitate si cablurilor electrice desprinse din cauza vantului.

In continuare, unitatile IGSU functioneaza cu efective marite, iar echipajele de salvatori raman mobilizate pentru a putea actiona rapid in zonele afectate de ninsori.

Recomandam cetatenilor sa urmareasca permanent atentionarile transmise de autoritati, sa se informeze asupra starii drumurilor si sa isi echipeze autoturismele pentru circulatia in regim de iarna. De asemenea, recomandam persoanelor care vor sa urmeze trasee montane sa fie echipate corespunzator si sa evite zonele cu vizibilitate redusa.

Evolutia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizata prin Centrul Operational National din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.