Romania, un nou record de cazuri de coronavirus. Bilantul zilei de 2 octombrie
SocialȘtiri locale

Cadre medicale de la SMURD Iasi pleaca in Republica Moldova pentru a oferi sprijin logistic si medical in lupta cu noul coronavirus

Mai multe cadre medicale de la SMURD Iasi pleaca, joi, in Republica Moldova pentru a oferi sprijin logistic si medical colegilor de peste Prut in lupta cu noul coronavirus. In aceasta misiune vor pleca cinci medici de urgenta, cinci asistenti UPU SMURD si un asistent de la Anestezie si Terapie Intensiva de la Pneumoftiziologie, pentru 15 zile, potrivit precizarilor oferite de Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD Iasi.

Aflat la Iasi, la ceremonia de plecare a cadrelor medicale iesene catre Rep. Moldova, premierul Ludovic Orban a tinut sa le multumeasca tuturor celor care vor pleca in Basarabia.

”Aveti aprecierea si respectul pentru ca v-ati implicat in problema fratilor nostri de peste Prut. Va multumesc pentru ca ati acceptat sa ii sprijiniti si sa va folositi toate cunostintele dobandite. Reprezentati Romania, reprezentati cu cinste si faceti un lucru benefic, atat pentru Romania cat si pentru Basarabia. Prin aceasta misiune vom arata ca suntem mai aproape unii de altii.” a declarat Ludovic Orban.

Guvernul Romaniei va adopta o Hotarare de Guvern pentru a trimite ajutoare care Republica Moldova. Premierul Romaniei a declarat faptul ca in sedinta de astazi se va aproba trimiterea de ajutoare catre Chisinau.

”As folosi aceasta ocazie pentru a anunta faptul ca astazi, in sedinta Guvernului vom adopta o Hot. de Guvern, in care vom aloca o donatie pentru Rep. Moldova, materiale, echipamente, substante necesare pentru combarea pandemiei. 50.000 de masti,combinezoane, medicamente necesare in tratamentul de COVID. In urma dumneavoastra vor veni si ajutoarele. Vreau sa aveti o misiune benefica si va urez drum bun si spor la treaba.” a conchis Ludovic Orban.

 

Articole asemănătoare

Kovesi a primit aviz favorabil de la CSM pentru un nou mandat la sefia DNA

Bogdan

Silvian Ionescu, atac dur la Basescu: Voi fi crunt in dezvaluiri!

Lucy Ionesco

Stefan Enache, colonel STS: In clubul Colectiv incendiul ar fi fost plasat intentionat

Lucy Ionesco