Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Social

Cadrele militare pot refuza misiunile in afara teritoriului Romaniei, iar femeilor din MApN li se ia in calcul concediul de maternitate la stabilirea gradului militar

Cadrele militare pot refuza misiunile in afara teritoriului Romaniei, iar femeilor angajate in Ministerul Apararii Nationale (MApN) li se va lua in calcul concediul de maternitate la stabilirea gradului militar, potrivit unui proiect de lege initiat de mai multi parlamentari PSD. Documentul a fost depus deja la Camera Deputatilor.

Potrivit initiativei, cadrele militare pot să refuze participarea la misiuni externe în anumite situaţii, iar cadrelor militare femei li se ia în considerare, la stabilirea stagiului de grad, perioada în care se află în concediu pentru îngrijirea copilului.

Potrivit proiectului care urmează să modifice Legea nr. 80/1995, cadrele militare au posibilitatea să refuze participarea la misiuni în afara teritoriului statului român în situaţia în care „unul sau ambii părinţi sunt invalizi de gradul 1 sau 2, indiferent de vârstă, şi nu mai au alţi fraţi sau surori majori, apţi de muncă, ori mai au fraţi sau surori dar aceştia nu pot contribui la întreţinerea părinţilor deoarece sunt elevi sau studenţi sau invalizi de gradul 1 sau 2, ori execută o pedeapsă privativă de libertate”.

Iti recomandam si: Soldatii si gradatii din MApN ar urma sa aiba aceleasi drepturi cu personalul profesionist, inclusiv la pensia militara de stat

In expunerea de motive se arata ca proiectul creează şi dreptul cadrelor militare femei în activitate din Ministerul Apărării Naţionale care se află în concediu pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani să li se ia în considerare, la stabilirea stagiului de grad, perioada în care au fost în acest tip de concediu şi, de asemenea, creează posibilitatea pentru maiştri militari şi subofiţeri să treacă în categoria ofiţerilor până la vârsta de 40 de ani, faţă de 35 în prezent.

”Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa amenzii penale sau cu închisoare, cu suspendarea executării ori graţiate înainte de începerea executării pedepsei, sau cu privire la care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei pot fi trecute în rezervă sau direct în retragere, ori pot fi menţinute în activitate, pe baza propunerilor înaintate ierarhic, prin ordin al comandanţilor/ şefilor care au competenţe în acest sens, stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naţionale”, mai spune textul actului normativ.

Proiectul de lege este semnat de către deputaţii PSD Dorel Căprar, Alexandru-Ioan Andrei, Răzvan Cuc, Mihai Weber şi de senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, şi se află în dezbatere publică la Camera Deputaţilor până pe 21 mai.

Related posts

Cum a castigat Florian Coldea un post de conferentiar la Academia Nationala de Informatii

Ioana Badulescu

Cum vopsesti oua rosii de Paste 2016. Ouale rosii se vopsesc in Joia Mare. Traditie si semnificatii

Lucy Ionesco

Avocati, acuzati de evaziune fiscala. Doru Bostina si fiul sau vor fi audiati

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult