19.5 C
România
25 septembrie 2023
Tariceanu, ALDE
Politica

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va candida la functia de presedinte ALDE

Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri ca va candida la functia de presedinte ALDE, partidul urmand sa fie condus si de 17 vicepresedinti. El a precizat ca Delegatia Permanenta a dezbatut vineri modificarile la statut, care vor fi supuse aprobarii Congresului vineri dupa-amiaza, si a aprobat ordinea de zi pentru sambata. 

Sambata dimineata vor lua cuvantul invitatii la Congresul ALDE, vor fi prezentate si dezbatute patru rezolutii (motiuni) si apoi vor fi alese structurile de conducere – presedinte si 33 de membri ai Biroului Politic Executiv.

„Din cei 33 de membri, 17 sunt vicepresedinti, iar 16 membri. De asemenea, vor mai fi alesi 12 membri supleanti. Alegerea se va face in mod liber, nu exista lista. Se depun candidaturile si in ordinea descrescatoare a voturilor vor fi stabiliti cei care devin membri in Biroul Politic Executiv. Primii 17 vor detine functia de vicepresedinte si urmatorii 16 functia de membru. Voi candida la functia de presedinte”, a afirmat Tariceanu, vineri, dupa Delegatia Permanenta a ALDE.

Potrivit acestuia, vor exista doua moduri de prezentare a candidaturilor.

„Aceste candidaturi se vor trimite pe mail, cv-urile profesional si politic, si vor fi urcate pe site-ul ALDE Bucuresti. Toti cei care sunt candidati si vor sa se prezinte vor avea posibilitatea sa o faca maine in timpul Congresului, la tribuna”, a adaugat Tariceanu.

Referitor la statut, Tariceanu a subliniat ca vor fi mai multe nivele de structuri de conducere.

„Forul suprem in orice partid e Congresul, sub Congres este Delegatia Permanenta, sub Delegatia Permanenta este Biroul Politic Central, sub Biroul Politic Central este Biroul Politic Executiv de care v-am vorbit inainte si apoi este presedintele. Sigur ca structurile executive intr-un partid sunt alcatuite in principal din presedinte si Biroul Politic Executiv. Asa va fi la ALDE, urmand sa utilizam pentru anumite atributii si celelalte structuri pe care le-am definit – Biroul Politic Central si Delegatia Permanenta”, a explicat Tariceanu.

Related posts

Ambasadorii UE, Canadei si SUA s-au intalnit cu Ponta, Tariceanu si Zgonea

Lucy Ionesco

Legea defaimarii a fost respinsa, Dragnea anunta ca va reveni cu proiectul

Lucy Ionesco

Alegeri parlamentare 2020: Cum pot vota romanii din strainatate daca documentul de resedinta a expirat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult