Social

Calitatea constructiilor din Romania este catastrofala, atrage atentia Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier

Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier trage un semnal de alarma. Presedintele forului, Cezar Petre, atragea recent atentia privind calitatea in constructii si politizarea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

Un alt diriginte de santier, Ionut Sandu, spunea ca de dragul unor costuri scazute, unii dezvoltatori imobiliari fac presiuni pentru acceptarea unor lucrari de proasta calitate. Practic, dirigintii de santier responsabili sunt indepartati de la lucrari si inlocuiti cu asa zisele fabrici de stampile.

“Probleme deosebite vin si de la beneficiari care de dragul unor costuri scazute si a scurtarii timpilor de executie exercita presiuni pentru acceptarea unor lucrari necorespunzatoare. Astfel, de multe ori, dirigintii de santier responsabili sunt indepartati de la lucrari si inlocuiti cu asa zisele fabrici de stampile, adica specialisti care nu isi asuma lucrarile, ci doar intocmirea unor formulare. Ori tocmai investitorul ar trebui sa fie cel care cere lucrari de calitate si suntem intr-o situatie absurda in care noi ii reprezentam dar el nu doreste decat o reprezentare formala si accepta lucrari prost executate”, declara Ionut Sandu.

Cat despre efectele mortale ale nerspectarii standardelor in constructii trebuie doar sa trecem in revista ca aproximativ 18.000 de persoane si-au pierdut viata si peste 40.000 au fost ranite in urma cutremurului din Turcia din vara anului 1999. Peste 500.000 de oameni au ramas pe drumuri numai in orasul Izmit, care a fost pur si simplu devastat. Drama a fost accentuata de cladirile construite in marea lor majoritate fara a se respecta regulile de securitate.

Stiri pe aceeasi tema

Patriarhul Daniel este bolnav, toate iesirile publice au fost anulate

Cristiana Petrariu Bota

Primul COD GALBEN de ninsoare al acestei ierni ar putea intra in vigoare de luni

Bogdan

A doua poarta de la intrarea in Timisoara prezinta risc de prabusire si va fi demolata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult