Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila s-a citit cu sala goala. Documentul va fi dezbatut si votat joia viitoare
Politica

Camera Deputatilor a adoptat un punct de vedere privind sesizarea semnata de Dragnea si Tariceanu

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat un punct de vedere, luni, cu privire la sesizarea presedintelui acestui for, Liviu Dragnea, in legatura cu un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public. Intr-o scrisoare de cateva pagini, conducerea Camerei Deputatilor transmite ca sunt indeplinite conditiile pentru admiterea sesizarii formulate de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

„Atat in drept cat si in fapt sunt intrunite conditiile cumulative rezultate prin jurisprudenta Curtii Constitutionale, in sensul existentei unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei pe de o parte si Ministerul Public, parte a autoritatii judecatoresti, pe de alta parte. Solutionarea acestui conflict juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei si Ministerul Public urmareste inlaturarea blocajelor institutionale dintre cele doua autoritati publice constitutionale”, se arata in punctul de vedere al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat miercuri ca, impreuna cu presedintele Senatului, a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public.

„Si eu, si domnul Tariceanu, astazi, am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public”, a anuntat Dragnea la Parlament.

Conform documentului, decizia de a sesiza CCR vine ca urmare a refuzului procurorului sef al DNA de a se prezenta in fata comisiei de ancheta a Parlamentului Romaniei, de refuzul procurorului general de a lua masuri impotriva procurorului sef al DNA cu privire la incalcarea prevederilor legale si refuzul procurorului general de a inainta comisiei de ancheta copie de pe dosarul de urmarire penala nr.213/P/2017 inregistrat pe rolul Sectiei de Urmarire penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General de pe langa ICCJ.

Stiri pe aceeasi tema

Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota

Basescu la sediul PMP: 6% e un scor bun. In viata mea de politician este prima data cand sunt de acord cu Antena 3

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI 2016. Candidatii PSD pe Bucuresti, anuntati saptamana viitoare. Gabriela Firea, cele mai mari sanse sa candideze la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult