-8.9 C
România
19 ianuarie 2021
Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Camera Deputatilor dezbate proiectul pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale

Camera Deputatilor va dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul USR pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale. Initiativa prevede, totodata, plafonarea pensiilor speciale pentru magistrati si militari.

„Proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale a fost, in sfarsit, pus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dupa ce in sesiunea anterioara liderul nostru de grup Cristina Pruna a cerut in absolut fiecare sedinta a Biroului Permanent acest lucru si a fost refuzata. Problema principala pe care ne propunem sa o rezolvam este lipsa de echitate. Toti contribuim la fel, toti platim CAS 25%, dar odata ajunsi la varsta de pensionare, sau chiar mult mai devreme pentru unii, nu primim la fel. Unii primesc numiti prin legi speciale, primesc aceste pensii sau indemnizatii pentru limita de varsta prevazute special pentru ei, primesc mult sume mult mai mari si se ajunge la aberatii cum ar fi pensii de 70.000 de lei pe luna, lucrul care nu este normal”, a spus Claudiu Nasui, in Parlament.

Deputatul USR a precizat ca initiativa legislativa prevede abrogarea mai multor categorii de pensii speciale si plafonarea pentru doua categorii, respectiv pentru magistrati si militari.

Deputatul USR Claudiu Nasui remarca faptul ca PSD a pus pe ordinea de zi proiectul de lege al USR prin care se elimina pensiile speciale. Nasui saluta aceasta decizie si arata ca este un prim pas spre normalitate.

„Mai tineti minte proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale? PSD l-a pus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Foarte bine.

La momentul in care a fost depus (shorturl.at/fOW59), USR a fost destul de singur in sustinerea abrogarii pensiilor speciale si sa nu credeti ca proiectul era prea extrem. As zice ca este chiar o varianta usoara a ceea ce ar trebui sa se intample in Romania, dar este un prim pas catre normalitate. Mai tarziu, au inceput sa apara unele initiative similare si de la alte partide. E foarte bine. Imi pare chiar rau ca una dintre ele a fost retrasa la scurt timp de initiatori. Sistemul dublu de pensii trebuie sa inceteze”, a scris Claudiu Nasui pe pagina de Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Cristian Popescu Piedone a anuntat ca se retrage din viata politica

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Viorica Dancila: Decat sa vorbesc liber si sa spun prostii, mai bine sa am o hartiuta

Cristiana Petrariu Bota

Trei nume pe lista PSD pentru propunerea de premier, niciuna nu vine oficial de la Dragnea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult