5.9 C
România
23 septembrie 2021
Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Glasgow vor reuni peste 600 de sportivi din 91 de tari
Sport

Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Glasgow vor reuni peste 600 de sportivi din 91 de tari

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow vor reuni, la toamna, peste 600 de sportivi din 91 de ţări, inclusiv din România. CM de gimnastică de la Glasgow se vor desfasura in luna octombrie 2015, în urma cărora se vor stabili echipele şi sportivii calificaţi la JO din 2016, informeaza forul international de gimnastica FIG.

Astfel, FIG precizeaza ca miercuri a avut loc tragerea la sorţi a ordinii de intrare în concursurile de calificare la Campionatele Mondiale de la Glasgow, programate în luna octombrie.

S-au înscris 615 de gimnaşti din 91 de ţări, reprezentând un nou record, conform FIG, cel anterior fiind de 593 de sportivi înscrişi la CM din 2014 (Nanning), în timp ce la naţiuni, în 2007 (Stuttgart) au fost 84.

Conform tragerii la sorţi de miercuri, concursurile de calificări pe echipe, între care şi cele ale României, vor include 12 subdiviziuni la feminin şi se vor desfăşura în 23-24 octombrie, respectiv opt subdiviziuni la masculin, în 25-26 octombrie.

Primele opt clasate în calificările pe echipe, la feminin şi masculin, vor obţine calificarea directă la JO de la Rio, din 2016, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, în aprilie 2016.

De asemenea, medaliaţii la individual-compus vor obţine calificarea directă la JO, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat deja.

Termenul limită pentru înscrierile nominale este 23 septembrie. Titlul mondial în 2014 a fost cucerit de SUA la feminin, respectiv China la masculin.

Echipa feminină a României s-a clasat la ediţia din 2014 pe locul 4, iar cea masculină s-a clasat pe locul 12, ratând calificarea în finală.

Campionatele Mondial de gimnastică din 2015 sunt găzduite, în premieră, de Glasgow, între 23 octombrie şi 1 noiembrie, şi vor include concursurile de calificări, finale pe echipe, la individual-compus, precum şi pe aparate.

Stiri pe aceeasi tema

US OPEN: Simona Halep o intalneste pe Katerina Bondarenko in turul 2

Cristiana Petrariu Bota

SIMONA HALEP s-a calificat in sferturile turneului de tenis de la Roma

Delia Ion

Program televizari partide echipe romanesti in cupele europene

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult