Canabisul in scop medical, legalizat de inca o tara membra a Uniunii Europene

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 16, 2019 11:30

Canabisul in scop medical, legalizat de inca o tara membra a Uniunii Europene

Canabisul in scop medical a fost legalizat de inca o tara membra a Uniunii Europene. Parlamentul din Cipru a votat vineri in favoarea legalizarii cultivarii si utilizarii de canabis in scopuri medicale, raliindu-se astfel mai multor tari membre din Uniunea Europeana (UE), transmite AFP.

Un amendament la legea nationala asupra drogurilor si substantelor psihotrope autorizeaza acum importarea de seminte si de plante de canabis destinate cultivarii in scopuri terapeutice.

Legea ofera un cadru pentru eliberarea de permise pentru cultivarea de canabis in scop medical, permise ce vor fi acordate doar pentru trei societati in primii 15 ani, pentru a nu admite ca acesta sa ajunga pe piata neagra, potrivit informatiilor Digi 24.

Cine va putea folosi canabis in scop medical

Utilizarea de canabis in scop medical va fi prescrisa persoanelor care sufera de dureri cronice din cauza unui cancer, SIDA, reumatismului sau glaucomului. Potrivit estimarilor oficiale, productia anuala de canabis medical s-ar putea ridica la 180 de milioane de euro, de care va beneficia majoritar statul.

„Speram ca procesul va fi lansat imediat pentru sute de pacienti in cautarea unei alternative, a unei cai non-chimice prin care sa-si gestioneze problemele de sanatate”, a subliniat vineri Partidul Verzilor din Cipru intr-un comunicat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.