19.5 C
România
25 septembrie 2023
IT/Stiinta

Cancerul poate fi tratat mai usor la temperaturi ridicate

Oameni de stiinta americani, coordonati in cadrul Institutului Cancerului Roswell Park, din New York, au prezentat rezultatele unui studiu referitor la evolutia tumorilor canceroase, in functie de temperatura la care traieste bolnavul.

S-a constatat ca riscul de metastaze creste odata cu scaderea temperaturii atmosferice, motivatia fiind data de faptul ca, la frig, organismul intra in stare de autoaparare, vasele sangvine se ingusteaza, pentru a preveni pierderile de caldura prin piele, in acest caz, extremitatile fiind primele care sufera.

Temperaturile joase duc la o concentrarea a intregului organism pentru o functionare cat mai buna a inimii si a celorlalte organe vitale, restul corpului intampinand probleme.

Studiul a fost realizat cu referinta la temperaturi ambientale cuprinse intre 22 si 30 de grade celsius, principala remarca fiind aceia ca anumite tipuri de cancer precum cancerul de pancreas, de colon, de piele si de san sunt mult mai agresive la temperatura de 22 de grade.

Cercetatorii si-au indreptat atentia si asupra animalutelor de laborator, in speta soriceii. S-a constatat ca numarul Limfocitelor T, limfocite responsabile de lupta cu bolile, ramane constant la temperaturi joase in timp ce caldura a dus la multimplicarea limfocitelor T, acestea fiind mult mai eficiente in lupta cu tumorile.

Soriceii au fost pusi sa alega intre cinci spatii, ale caror temperatura varia de la 22 grade la 38 de grade. Prima reactie a animalutelor a fost aceea de a se pozitiona in spatiul de 30 de grade celsius, insa, dupa ce li s-a dezvoltat o forma de cancer, de catre cei care ii studiau, acestea s-au indreptat catre spatiile cu temperaturile cele mai ridicate, ca semn al autoapararii.

Cercetatorii au facut o comparatie cu faptul ca bolnavii de cancer au senzatia de frig in mediile in care cei sanatosi le considera normale.

Related posts

Sase olimpici romani, printre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii. Au fost deja admisi la universitati de prestigiu

Lucy Ionesco

Oamenii de stiinta au anuntat cat poate rezista noul coronavirus pe pielea umana

Lucy Ionesco

Astronautul Scott Kelly, complet schimbat dupa misiunea in spatiu, este supus unor teste care sa indice efectele radiatiei cosmice asupra ADN-ului uman

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult