Mai multe apartamente din Bucuresti, fara caldura in Ajunul Craciunului. RADET sustine ca avaria de la magistrala 2 a fost remediata
Viata bate filmul

Cand se da caldura in Bucuresti. RADET vs pretul gigacaloriei pentru bucuresteni in iarna 2016

Cand se da caldura in Bucuresti este principala, este intrebarea care ii roade pe bucurestenii ramasi bransati la agentul termic RADET. Asta in conditiile in care meteorologii au anuntat zile friguroase pentru prima parte a lunii octombrie, cu temperaturi mult sub media climatologica a acestei perioade. Fara caldura, batranii si persoanele bolnave in special, dar nu numai, vor tremura de frig in locuinte, desi e abia luna octombrie si nici nu a inceput iarna.

Desi multi prefera sa aiba caldura, decat sa tremure de frig, pe altii i sperie deja costurile agentului termic. In tot acest timp,  Primaria Capitalei da asigurari populatiei ca are banii necesari pentru a acoperi o crestere a tarifului la gigacalorie cu circa 5%, astfel incat pretul la populatie sa ramana nechimbat.

Amintim ca RADET a anuntat, printr-un comunicat, ca incepând cu data de marţi, 29 septembrie, va face probe de căldură. Iată comunicatul transmis RADET:

R.A.D.E.T. Bucureşti aduce la cunoştinţa consumatorilor săi faptul că, pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2015-2016, va proceda la încărcarea instalaţiilor de alimentare cu energie termică, începând cu data de 29 septembrie 2015.

Vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile interioare, pentru a evita incidentele (inundaţii în apartamente) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Astfel, Asociaţiile de Proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate.

Reamintim faptul că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire si/sau pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”.

Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, a dat asigurari ca bucurestenii nu vor ramane la iarna fara caldura, iar RADET isi va plati o parte din datoriile la ELCEN astfel incat producatorul de energie termica sa isi poata plati furnizorii de gaze.

„Am observat in ultimele zile in media diverse comentarii legate de fuziunea RADET cu ELCEN. Am auzit declaratii de la ELCEN ca pretul gigacaloriei s-ar putea mari si bucurestenii ar fi afectati. Am mai auzit ca bucurestenii ar fi vaduviti in aceasta iarna de agentul termic. Vreau sa demontez pe rand aceste afirmatii. In acest moment sistemul energetic centralizat se afla in urmatoarea situatie. ELCEN are anumite datorii catre furnizorii sai, in special catre cei de gaz si energie electrica. Aceste datorii trebuie achitate pana la un anumit termen. RADET are la randul sau o datorie istorica la ELCEN. Atunci am convenit sa prioritizam. Bucurestenii garantez ca vor primi apa calda si caldura in aceasta iarna. Noi ne aflam cu bugetul pe masa  la rectificare si voi incerca sa scot anumite sume de bani si sa le aloc catre RADET. Sunt in discutii si urmeaza sa inaintam la nivel guvernamental suma care va fi dislocata din buget ca si ajutor de incalzire.Daca ELCEN mi-a cerut 450 milioane lei, aceasta suma este nerealista. Inteleg ca dl. director de la ELCEN a cerut diverse sume. Eu i-am oferit garantia ca noi vom oferi banii necesari pentru a-si plati furnizorii ca sa poata livra agent termic. Va fi o intalnire cu premierul pe aceasta tema, cel mai probabil saptamana asta”, a declarat Stefanel Dan Marin.

Foto: Realitatea TV

Stiri pe aceeasi tema

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 35 REZUMAT, 23 FEBRUARIE 2015. Sediul Silei din Mardin este cuprins de un incendiu imens

Delia Ion

FERMA VEDETELOR, 23 MAI 2016. VIDEO. Surpriza inainte de marea finala. Test de sarcina, adus la ferma de nea’ Rata

Bogdan

MPFM 9 IULIE 2015. Radu s-a intalnit cu Andra, o sustinatoare infocata a lui pe vremea cand era concurent MPFM4

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult