22.8 C
România
4 octombrie 2023
Recomandari

Cand si de ce ar trebui sa face revizia climei la un service auto?

Folosirea aerului conditionat, in zilele caniculare de vara, este esentiala pentru a putea circula cu masina, numai ca este necesar ca intreg sistemul de climatizare sa fie verificat inaintea inceperii sezonului cald, iar locuitorii din vestul tarii pot face aceasta revizie in cadrul unui service auto din Calea Sagului, Timisoara.

Cand vine vorba despre sistemul de climatizare al automobilului, soferii merg la service-ul auto, de obicei, doar pentru a completa cantitatea de freon din instalatie. Numai ca sistemul de climatizare are nevoie si de o revizie completa, mai ales ca rolurile pe care acesta le are sunt foarte importante: asigura mentinerea unei temperaturi optime, rece, in interiorul masinii si ajuta la evitarea aburirii parbrizului, care in caz contrar reprezinta un adevarat pericol pentru soferi, in trafic.

Cand ar trebui mers la service-ul auto pentru revizia climatizarii?

Clima este folosita pe tot parcursul anului, atunci cand se circula cu masina. Totusi, o utilizare intensa are loc mai ales pe timpul verii, deoarece temperaturile din interiorul masinii pot ajunge la un nivel insuportabil. Drept urmare, o revizie periodica a intregului sistem de climatizare este absolut necesara.

Recomandat este ca o astfel de revizie sa aiba loc, cel putin, o data pe an, dar sa nu se depaseasca perioada de 24 de luni intre revizii. In plus, in timpul vizitelor la service-ul auto, pentru incarcare cu freon in Timisoara, de exemplu, mecanicii pot observa daca exista o problema legata de sistemul de climatizare al masinii.

Un alt rol pe care il poate avea sistemul de aer conditionat este acela de a filtra particulele de praf si polen, motiv pentru care schimbarea regulata a filtrelor de particule este necesara atat pentru a mentine sistemul de climatizare intr-o buna stare de functionare, cat si pentru sanatatea pasagerilor. Pentru acest lucru poate fi necesara chiar curatarea chimica a climei auto.

Cum se desfasoara revizia climei auto?

Procesul de verificare a sistemului de climatizare nu este unul foarte complicat, insa este necesar sa se efectueze numai in cadrul unui service auto autorizat, care detine capacitatea de a efectua revizii clima auto.

Pasii principali sunt urmatorii: se colecteaza freonul ramas in instalatie – care ulterior este filtrat si purificat – se verifica intregul sistem de climatizare si componentele acestuia, sistemul de evacuare, se verifica daca exista pierderi de ulei sau freon, iar apoi se incarca sistemul de climatizare cu agent refigerant.

Intregul proces poate dura aproximativ 40 de minute, iar costurile sunt considerabil mai mici decat in cazul prezentarii la service cu o problema care impiedica sistemul de climatizare sa functioneze.

Prin urmare, preventia este cea mai buna metoda de tratament, iar o verificare amanuntita a climei la inceputul sezonului cald poate scapa soferii de multe batai de cap.

Related posts

Cum să convingi clienții că au nevoie de produsul tău în viața lor? O agenție de video marketing se ocupă de acest aspect!

Lucy Ionesco

Vrei sa ai deschisa terasa chiar si iarna? Afla cum!

Lucy Ionesco

Un curs PCM te ajută să recrutezi angajați mai potriviți pentru compania ta!

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult