12.2 C
România
6 octombrie 2022
Autostrada
Infotrafic

Cand va fi gata autostrada Pitesti – Sibiu si cum s-au pierdut milioane pe documente uitate in sertare

Autostrada Pitesti-Sibiu ramane o enigma. Termenele pentru inceperea lucrarilor sunt amanate de la an la an, iar in urma lor raman studii de fezabilitate platite cu sume importante de bani. Acum, firmele care se ocupa de refacerea studiilor au cerut un ragaz pana in septembrie, desi documentele ar fi trebuit sa fie gata de luna trecuta, noteaza site-ul stirilor TVR. Nici nu se mai pune problema ca autostrada sa fie functionala in 2020. 

Primul studiu de fezabilitate pentru o viitoare autostrada Pitesti-Sibiu s-a facut in 2008. Si de atunci se tot duc bani publici pe astfel de studii.

Anul trecut, doua firme s-au apucat de revizuirea ultimului studiu. A costat aproape 30 de milioane de lei.

Pe baza acestui document, ministrul Transporturilor promitea ca autostrada va fi gata in 4 ani. In cel mai bun caz, lucrarile vor incepe in 2018, iar autostrada va fi gata in 2023. Acum, firmele care se ocupa de revizuire spun ca nu pot veni cu date concrete decat in toamna.

Guvernul a sperat ca acesti pasi sa se fi incheiat de anul trecut si recunoaste ca pana la gasirea constructorilor mai e drum lung.

Pentru uzina Dacia de la Mioveni, autostrada ar aduce mari avantaje. Desi a fost inclusa in master planul pe transporturi, toti ministrii au venit doar cu promisiuni.

Curtea de Conturi a descoperit ca in fiecare an s-au pierdut milioane de lei doar pe documente uitate apoi in sertare.

Pe lista prioritatilor stabilita de autoritati s-a aflat mult timp autostrada care trebuia sa traverseze Carpatii, intre Comarnic si Brasov. Nici pana astazi nu s-a semnat vreun contract pentru acest tronson.

Sursa: TVR

Related posts

Cea mai mare viteza inregistrata de radar pe o autostrada din Romania

Lucy Ionesco

Punctul de amenda pe 2020 a fost plafonat de Guvern prin OUG nr. 1/2020

Lucy Ionesco

CFR Calatori preia traficul de pasageri de la Regiotrans

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult