11.7 C
România
27 septembrie 2022
ALEGERI LOCALE 2016. Pe 5 iunie vor avea loc alegerile locale, campania electorala va debuta pe 6 mai
Politica

Candidatii la alegerile locale isi fac deja campanie, desi nu au fost desemnati oficial

Candidatii la alegerile locale din iunie 2016 isi fac deja campanie electorala, desinu au fost desemnati oficial de forurile partidelor. Oficial, campania electorala va incepe pe 6 mai, cu fix o luna inainte de scrutinul din 5 iunie. Neoficial, campania a inceput inca de la sfarsitul anului trecut si din pacate legea nu prevede sanctiuni in acest sens.

Multi dintre politicieni au furat startul campaniei electorale si au inceput sa se promoveze masiv atat prin actiuni clasice, cat si in emisiuni televizate si in mediul online. Nu au fost inca desemnati in mod oficial drept candidati, insa acest lucru nu a contat prea mult, dupa cum subliniaza cei de la Evenimentul Zilei. Astfel, ne asteptam la o explozie a promovarii candidatilor pana la startul campaniei electorale.

Capitala si multe orase din tara sunt pline de materiale electorale, iar Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) nu-i poate impiedica, pentru ca nu exista sanctiuni legale. Un candidat pentru functia de primar al Capitalei poate cheltui echivalentul a 35.000 de euro pentru luna de campanie.

ALEGERI LOCALE 2016. Pe 5 iunie vor avea loc alegerile locale, campania electorala va debuta pe 6 mai

Potrivit calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus in dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma sa fie dat pe data de 6 mai 2016, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai, ar urma sa se stabileasca prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea catre toate birourile electorale de circumscriptie a listei cuprinzand denumirile si semnele electorale ale partidelor politice, ale aliantelor politice, ale aliantelor electorale, precum si ale organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, legal constituite, care au dreptul sa participe la alegerea autoritatilor administratiei publice locale trebuie sa fie facuta cel tarziu in data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile inaintea datei votarii – cel tarziu in ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunostinta publica numarul circumscriptiilor electorale, delimitarea si numerotarea fiecarei sectii de votare, precum si sediile acestora.

Iti recomandam si: ALEGERI 2016: Cat ii vor costa pe romani alegerile locale si parlamentare

Cetatenii vor putea merge la vot pentru a-si desemna alesii locali in data de 5 iunie 2016, in intervalul 7:00-21:00.

Potrivit Guvernului, pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale din 2016, sunt prevazute peste 350 de milioane de lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Related posts

Votul prin corespondenta ii arunca pe parlamentarii PNL in greva japoneza

Lucy Ionesco

In PNL s-ar pregati schimbarea conducerii, in cazul unui esec la alegerile locale. Despre Congresul PNL din vara

Lucy Ionesco

Florin Citu a fost desemnat pentru functia de premier de presedintele Iohannis, dupa consultarile cu partidele

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult