Candidatii Pro Romania la alegerile europarlamentare din 2019. Corina Cretu este cap de lista la scrutinul pentru Parlamentul European

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2019 16:35

Candidatii Pro Romania la alegerile europarlamentare din 2019. Corina Cretu este cap de lista la scrutinul pentru Parlamentul European

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 – Victor Ponta face un pas in spate in ceea ce priveste lista de candidati la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an. Liderul Pro Romania s-a deoparte din fruntea listei de candidati pentru PE, alegand sa o desemneze pe Corina Cretu pe aceasta pozitie. Astfel, comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, va deschide lista pentru alegerile europarlamentare a partidului Pro Romania, potrivit anuntului facut luni la Fagaras de presedintele partidului, Victor Ponta. Pana acum, Victor Ponta anuntase ca el va fi cel care va deschide lista partidului la scrutinul pentru Parlamentul European.

Victor Ponta a tinut sa mentioneze ca experienta pe care Corina Cretu a dobandit-o in Parlamentul Romaniei, dar si in Parlamentul European, o recomanda pentru aceasta pozitie.

Ponta a adaugat ca si urmatorii candidati de pe lista Pro Romania, pe care nu i-a nominalizat, vor fi tot “oameni cu experienta pe plan european”, care “se pot bate pentru Romania”.

Ponta a mentionat ca si el se va regasi pe aceasta lista, dar nu pe un loc eligibil, apreciind ca este mai mare nevoie de el in Parlamentul de la Bucuresti, decat la Bruxelles.

Liderul Pro Romania a tinut sa sublinieze ca in mod cert Romaniei ii este mai bine in Uniunea Europeana decat in afara ei si ca cei care sustin contrariul trebuie combatuti.

“Credem ca apartenenta la Uniunea Europeana este cea mai mare realizare de dupa 1989. (…) Cele 17 miliarde de euro cu care Romania a contribuit din 2007 este mai putin decat cele 51 de miliarde de euro cat a primit. (…) Pentru Romania e mai bine in Uniunea Europeana decat in afara ei”, a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Fagaras.

Corina Cretu a declarat ca este o “social-democrata convinsa” si ca s-a indreptat catre Pro Romania pentru ca este partidul preocupat sa respecte standardele europene si sa gaseasca solutii la problemele reale ale oamenilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.