Candidatul PSD la alegerile prezidentiale nu este, deocamdata stabilit oficial, insa planurile liderului social-democrat Vioricai Dancila se complica din cauza Gabrielei Firea, care ar putea fi sustinuta in cursa pentru Palatul Cotroceni de Victor Ponta si de Calin Popescu Tariceanu.
Breaking NewsPolitica

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, inca necunoscut. Planurile Vioricai Dancila se complica din cauza Gabrielei Firea, care ar putea fi sustinuta in cursa pentru Cotroceni de Ponta si Tariceanu

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale nu este, deocamdata stabilit oficial, insa planurile liderului social-democrat Vioricai Dancila se complica din cauza Gabrielei Firea, care ar putea fi sustinuta in cursa pentru Palatul Cotroceni de Victor Ponta si de Calin Popescu Tariceanu. 

Viorica Dancila intentioneaza sa se anunte pe sine drept candidat la alegerile prezidentiale la sedinta CEX al PSD de marti, dupa care urmeaza Congresul pentru validarea statutara a candidatului PSD la prezidentiale, programat pentru data de 3 august. Drumul Vioricai Dancila spre Cotroceni se complica din cauza primarului Gabrielei Firea, care isi pregateste intens propria candidatura. In cursul saptamanii viitoare sunt programate negocieri Firea-Tariceanu-Ponta pentru formarea unei aliante in jurul actualului Primar General.

Razboiul dintre Gabriela Firea si Viorica Dancila este abia la inceput. Dupa ce Dancila si Firea au avut un schimb de replici in ultima sedinta a Comitetului Executiv National in legatura cu o eventuala candidatura, presedintele PSD vrea sa se asigure ca ea este cea pe care o desemneaza partidul.

Sunt insa lideri care, in baza sondajelor interne, sunt nemultumiti ca PSD merge pe mana unui candidat slab cotat.

Sondajele nu au fost inca prezentate oficial, insa rezulatatelor lor sunt deja cunoscute. Public, liderii partidului afirma ca in sondajele pentru stabilirea prezidentiabilului au fost inclusi doar cei care si-au exprimat intentia de a candidat=.

Insa, conform unor surse din PSD, casele de sondare cu care a lucrat partidul le-au masurat atat pe Viorica Dancila cat si pe Gabriela Firea pentru alegerile prezidentiale.

Datele din sodaj o plaseaza pe Gabriela Firea pe primul loc in preferintele electoratului PSD.

La intrebarea „Care credeti ca ar trebui sa fie candidatul PSD la alegerile Prezidentiale, Gabriela Firea are 26%, Calin Popescu Tariceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dancila – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Plesoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguta Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Serban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%.

Pana la sedinta CEx vor exista discutii intre Gabriela Firea si cei doi lideri ALDE si Pro Romania, pentru sustinerea unei candidaturi independente a primarului general. Atat Calin Popescu Tariceanu cat si Victor Ponta sunt acum in vacanta si revin in tara dupa data de 20 iulie.

Tariceanu este nemultumit de decizia PSD de a-si desemna propriul candidat la prezidentiale, motiv pentru care cei care vor sa impinga o candidatura independenta a Gabrielei Firea spera sa aiba succes in discutiile cu liderul ALDE.

De asemenea, Victor Ponta ia in calcul posibilitatea sustinerii Gabrielei Firea intr-o alianta cu ALDE cu sanse la turul doi.

Articole asemănătoare

Ce facem in caz de atentat terorist? Sfaturi ce au la baza consemnele de securitate prezente la bordul avioanelor

Lucy Ionesco

Basescu: Pentru cei care nu cred in Unire, priviti copiii din Rep. Moldova. Dodon a fost sfidat la el acasa

Lucy Ionesco

Calin Nistor a fost delegat sef interimar la DNA. Decizia, luata de sectia pentru procurori a CSM

Lucy Ionesco