Social

Carantina la portile Capitalei. Cum se va intra in Bucuresti daca se instituie carantina in Otopeni, Mogosoaia, Corbeanca, Dobroesti, Magurele si Popesti-Leordeni

Carantina la portile Capitalei. Localitatile Otopeni, Mogosoaia, Corbeanca, Dobroesti, Magurele si Popesti-Leordeni din judetul Ilfov ar putea intra in carantina, incepand de sambata seara, ora 22:00. In aceste conditii, in Otopeni va fi instituita o procedura de verficare la intrarea pe strazile laterale pentru a se putea circula pe DN1, la intrarea si iesirea din Bucuresti. 

Vineri, DSP Ilfov a solicitat in mod oficial si carantinarea localitatilor Otopeni, Corbeanca, Mogosoaia, Magurele, Popesti Leordeni, si Dobroiesti. Ca sa intre in vigoare, masura trebuie aprobata de INSP, de Comitetul judetean si apoi si de Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Vineri seara a avut loc sedinta CJSU si s-a inaintat propunerea de carantinare zonala, a anuntat prefectul de Ilfov sambata dimineata. Situatia este insa mai complicata in Otopeni, deoarece orasul e traversat de DN1 si include si cel mai mare aeroport al tarii, de aceea masurile de carantinare nu pot fi identice cu cele din alte localitati

″In Otopeni va fi instituita o procedura de verficare ca sa nu se blocheze tranzitul pe DN1. Va fi asigurata verificarea la intrarile pe strazile laterale in si din Otopeni”, a precizat Daniel Zamfir, prefectul judetului Ilfov, la Stirile ProTV ale diminetii.

Daca va fi aprobata, carantinarea orasului Otopeni ar putea intra in vigoare de sambata seara.

Alte doua localitati din judetul Ilfov, Chiajna si Bragadiru, vor intra, incepand de astazi, ora 22:00, in carantina, dupa cresterea mare a numarului de infectari cu COVID-19.

Anterior, localitatile Clinceni si Berceni au intrat in carantina, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioada de 14 zile.

De asemenea, localitatatea Ciorogarla se afla in carantina, iar masura urmeaza sa expire pe 26 noiembrie.

Judetul Ilfov a ajuns la o rata de infectare de 7,89 la mia de locuitori, in crestere mare fata de ziua anterioara, cand a avut 6,78 la mia de locuitori.

Stiri pe aceeasi tema

TRENURILE SOARELUI 2015: CFR pune in circulatie, din 12 iunie, Trenurile Soarelui catre Litoral si Delta Dunarii

Cristiana Petrariu Bota

Rovana Plumb: Pana in 2016 vor aparea 400.000 de noi locuri de munca

Bogdan

Accident grav la Urziceni, un mort si 14 raniti. Planul Rosu de interventie a fost activat de ISU Ialomita

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult