Social

Carantina la portile Capitalei. Cum se va intra in Bucuresti daca se instituie carantina in Otopeni, Mogosoaia, Corbeanca, Dobroesti, Magurele si Popesti-Leordeni

Carantina la portile Capitalei. Localitatile Otopeni, Mogosoaia, Corbeanca, Dobroesti, Magurele si Popesti-Leordeni din judetul Ilfov ar putea intra in carantina, incepand de sambata seara, ora 22:00. In aceste conditii, in Otopeni va fi instituita o procedura de verficare la intrarea pe strazile laterale pentru a se putea circula pe DN1, la intrarea si iesirea din Bucuresti. 

Vineri, DSP Ilfov a solicitat in mod oficial si carantinarea localitatilor Otopeni, Corbeanca, Mogosoaia, Magurele, Popesti Leordeni, si Dobroiesti. Ca sa intre in vigoare, masura trebuie aprobata de INSP, de Comitetul judetean si apoi si de Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Vineri seara a avut loc sedinta CJSU si s-a inaintat propunerea de carantinare zonala, a anuntat prefectul de Ilfov sambata dimineata. Situatia este insa mai complicata in Otopeni, deoarece orasul e traversat de DN1 si include si cel mai mare aeroport al tarii, de aceea masurile de carantinare nu pot fi identice cu cele din alte localitati

″In Otopeni va fi instituita o procedura de verficare ca sa nu se blocheze tranzitul pe DN1. Va fi asigurata verificarea la intrarile pe strazile laterale in si din Otopeni”, a precizat Daniel Zamfir, prefectul judetului Ilfov, la Stirile ProTV ale diminetii.

Daca va fi aprobata, carantinarea orasului Otopeni ar putea intra in vigoare de sambata seara.

Alte doua localitati din judetul Ilfov, Chiajna si Bragadiru, vor intra, incepand de astazi, ora 22:00, in carantina, dupa cresterea mare a numarului de infectari cu COVID-19.

Anterior, localitatile Clinceni si Berceni au intrat in carantina, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioada de 14 zile.

De asemenea, localitatatea Ciorogarla se afla in carantina, iar masura urmeaza sa expire pe 26 noiembrie.

Judetul Ilfov a ajuns la o rata de infectare de 7,89 la mia de locuitori, in crestere mare fata de ziua anterioara, cand a avut 6,78 la mia de locuitori.

Stiri pe aceeasi tema

Cum va arata Romania dupa 15 mai. Raed Arafat: Nu este o gripa obisnuita, este o boala la care in acest moment nu avem tratament, nu avem vaccin

Cristiana Petrariu Bota

Ancuta Macovei a fost arestata preventiv. Mita data sefei Directiei IT din ANAF era ascunsa in produse de patiserie

Ioana Badulescu

Probleme cu un avion Ryanair care plecase de la Bucuresti cu destinatia Londra

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult