22.8 C
România
4 octombrie 2023
Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme
Social

Cardul de sanatate ar putea fi folosit si la urgentele medicale

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) ar putea aduce modificari cu privire la utilizarea cardului de sanatate, astfel incat acesta sa poata fi folosit si la urgentele medicale. CNAS analizeaza posibilitatea utilizarii cardului si pentru acest tip de pacienti.

Chiar daca ajung la spital in regim de urgenta, oamenii ar putea fi obligati sa prezinte cardul la externare. CNAS analizează posibilitatea utilizării cardului de sănătate pentru validarea serviciului şi în cazul urgenţelor, dar la externare, cu excepţia asiguraţilor în stare foarte gravă sau în comă, spune preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează cu specialiştii posibilitatea utilizării cardului de sănătate şi pentru asiguraţii care ajung la spital ca urgenţă medicală. Atenţie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă”, a explicat preşedintele CNAS.

În cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

„După ce pacientul fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, lunâdu-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016”, a mai spus Ciurchea.

Unii medicii de spital spun că au folosit deja acest sistem, chiar dacă nu era obligatoriu.

Related posts

Pandemia de coronavirus a depasit 3 milioane de cazuri la nivel global

Lucy Ionesco

Profesor roman la Harvard: Sistemul de educatie din Romania este blocat in comunism. In alte parti de lume, toleranta la chiulit, copiat si „merge si asa” este zero

Lucy Ionesco

Dinamo a invins pe Sageata Navodari prin golul lui Curtean

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult