-2.9 C
România
27 noiembrie 2020
TRENURILE SOARELUI 2015: CFR pune in circulatie din 12 iunie, Trenurile Soarelui catre Litoral si Delta Dunarii
Social

Cardul de sanatate, folosit de pensionari in locul tichetelor de calatorie CFR

Cardul de sanatate ar putea fi folosit ca bilet de tren pentru pensionari. Masura nu este inca adoptata, insa face parte dintr-un proiect de ordonanta elaborat de Ministerul Transporturilor si citat de Curierul National. Potrivit prevederii, pensionarii si veteranii de război ar putea circula gratuit cu trenul sau beneficiind de reduceri, folosind însă cardul de sanatate in locul cardului de transport, care trebuia implementat inca din 2012.

Menţiunea din noul proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Transporturilor modifică o ordonanţă aprobată în 2011, cu aplicare din ianuarie 2012, dar care se referea la cardurile de călătorii CFR, nu la cardul de sănătate, aşa cum se precizează în actul normativ.

Potrivit notei de fundamentare a ordonanţei „pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane”, în prezent, asigurarea facilităţilor la transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau a taloanelor speciale de călătorie numai până la data de 31 decembrie 2015, „dată de la care urmează să fie asigurate aceste facilităţi pe baza cardului emis de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, mai transmite Curierul National, care promite mai multe amanunte in editia de luni a ziarului.

„La momentul actual, procesul de distribuţie a cardului naţional de asigurări de sănătate este în curs de derulare. Astfel, apare necesitatea asigurării în continuare a facilităţilor la transport până la emiterea în totalitate a cardului de sănătate care va fi utilizat de către persoanele îndreptăţite, cardul respectiv urmând a stoca în memorie numărul de călătorii la care are dreptul beneficiarul, numărul de călătorii efectuate şi contravaloarea acestora”, se arată în documentul citat.

Stiri pe aceeasi tema

Seful ANAF, Dragos Doros, dat in judecata de angajati pentru ca nu s-a aplicat majorarea salariilor

Bogdan

Cursa anulata pe Aeroportul din Iasi din cauza vremii, zborul Londra – Iasi a dat emotii pasagerilor la aterizare. Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit tot in judetul Iasi

Ioana Badulescu

Bilant coronavirus, 24 octombrie: Romania inregistreaza peste 4.700 de cazuri noi si 73 de morti

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult