Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme
Social

Cardurile de sanatate expira. Ministerul Sanatatii are in plan sa extinda valabilitatea, astfel incat niciun card de sanatate sa nu expire inainte de 2020

Cardurile de sanatate incep sa expire. Aproximativ 730.000 de carduri de sanatate isi vor pierde valabilitatea, in acest an, insa Ministerul Sanatatii intentioneaza sa extinda valabilitatea, astfel incat niciun card de sanatate sa nu expire inainte de 2020.

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Sanatatii, valabilitatea cardurilor de sanatate va fi extinsa de la cinci (cat este in prezent) la sapte ani. Autoritatile au gandit aceasta masura in asa fel incat niciun card de sanatate sa nu expire inainte de 1 ianuarie 2020.

Ce propune Ministerul Sanatatii:

1. La articolul 6, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
” (1) Termenul de valabilitate a cardului national este de 7 ani de la data emiterii.”

2. La articolul 6, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alin. (11) si alin. (12) cu urmatorul cuprins:
” (11) Termenul de valabilitate a cardurilor nationale emise pana la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii.
(12) Prin exceptie de la prevederile alin. (11), pentru cardurile emise pana la data de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate incepe de la data de 1 ianuarie 2013.”

Pentru ca aceasta masura sa intre in vigoare trebuie aprobata de Guvern in sedinta si apoi publicat actul normativ in Monitorul Oficial.

Reamintim ca peste 14 milioane de romani detin carduri de sanatate. Folosirea cardului national de sanatate este obligatorie din 1 septembrie 2015, fara prezentarea acestuia la medicul de familie sau la spital neputand fi acordate servicii medicale sau medicamente decat pentru cazurile de urgenta.

Stiri pe aceeasi tema

Dosarul Colectiv a fost amanat din nou de Tribunalul Bucuresti din motive procedurale

Cristiana Petrariu Bota

Statutul personalului medical ar putea intra in vigoare in 2015

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul de Interne analizeaza o relaxare a restrictiilor pentru persoanele peste 65 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult